Witam. Oto moje typy: Deserowe jasne- oceny dokonałem w oparciu o 35 odmian: 1 - Aksinia, Arkadia, Pierwozwannyj, Supierekstra, Wiera 2 - Aleksa, Danmarpa , Błagowiest, Bogatianowskij, Dołgożdannyj, Łora, Nowoje stoletie ZGTU, Wostorg BV 3 - Lija, Ljubimyj , Łuciezarnyj, Piesnia, Regina, FVR 7-9, Skarb Panonii 4 - Gałbiena Nou, Monarch, Muskat Senkwicki, Nowyj Podarok Zapor, Sierafimowskij, SuperBież 5 - Ludmiła, Muskat Letni, Podarok Zaporożu, Rusboł, Timur, TP - 25, Plewen Muskat 2, Kiesza, Sołnoczka, Talizman - wszystkie już zostały usunięte- decyzję podjąłem po 3 latach owocowania W tym roku Ajwengo nie owocowało- jednak za ubiegły rok w ciemno dałbym mu 1 miejsce
Deserowe ciemne (21 odmian): 1 - Konsuł, Kubań, Sfinks 2 - Black Grand, Gała, Kodrianka, Orion, Pola, Wieruł - 59 3 - Kiszmisz Zaporoski, SK 28, Festivee 4 - Hariton, Kostia, Wiking, Głasza 5- Ajwaz, Moskiewski Czarny, Riszielie, Nero, Nadieżda AZOS - wszystkie już zostały usunięte- decyzję podjąłem po 3 latach owocowania
Deserowe różowe / czerwone (24 odmiany): 1 - Jubilej Nowoczerk, Krasotka, Liwia, Preobrażenie, Rozowyj Timur, Tason, Typ Hadżibeja 2 - Aniuta, Biespodobnyj, Gelios, Nizina, Pamiati Chirurga, Rozowaja Dymka, Wodograj 3 - Arocznyj, Ataman, Nina, Typ Niziny, Wiktor 4 - Izjuminka, Ruta, Fawor 5 - Simpatia, Nowy Wostorg Krasny - Simpatia jeszcze zostaje ponieważ owocowała po raz pierwszy
Z 80 odmian, które sklasyfikowałem najsmaczniejsze dla mnie są: Tason, Kubań i Pierwozwannyj- i to w takiej kolejności jak je wymieniłem.
Przerobowe ciemne: 1 - Roesler 2 - Regent 3 - Rondo
_________________ Pozdrawiam z najcieplejszego miejsca w Polsce - Leszek
|