Teraz jest poniedziałek, 28 kwietnia 2025, 06:51

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 6 stycznia 2008, 21:57 
Kiper
Kiper

[quote="Misza"][quote="heavy"]Moje wina mają zaszczyt oceniać tylko wybitni specjaliści! :D

A mógłbyś wskazać personalnie tych specjalistów?

Jednym z nich jest zapewne nobilitowany hrabia Val Go Deskom
Misza
nie traktuj tego poważnie
PS
Heavy , ale na poważne :wink: pytania mógłybyś odpowiedzieć
poważnie, chyba ,że ze wszystkiego robisz sobie "jaja"

Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 6 stycznia 2008, 23:08 
Kiper
Kiper

Heavy, wracając do postu z tematu - wydarzenia-najlepsze wino w życiu. Twoje wino zamierzam ocenić w sposób jak najbardziej zbliżony do profesjonalnego. Myślałem nawet o jury w składzie DarekRz, Wacek Kalinowa i ja. Obiecuję niezależną ocenę każdego oceniającego bez konsultacji i z pokerową twarzą w trakcie konsumpcji. Mam nawet profesjonalne testy ocen wina na tą okazję. Twój trunek potraktowałbym iście po królewsku. Nie wierzę że tchórzysz-nie Heavy, nie ze swoją werwą :evil: :?:
P.S.
Jeżeli kwota " pożyczki" jest nie adekwatna do jakości wina to daj znać- jestem gotów ją zwiększyć :roll:

Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 6 stycznia 2008, 23:54 
mistrz
mistrz

Dla tak zacnego wina myślę, że z Robertem będziemy w stanie "pożyczyć" adekwatną kwotę. Tak poważnie to bardzo bym chciał sprobować wina z polskiej winnicy - te które piłem na różnych zlotach i będąc u znajomych forumowiczów z Podlasia bardzo mi smakowały i chętnie - bez żadnego podtekstu - spróbuje innych, z innych części Polski. Niestety moje kilka krzaczków skończy w kwietniu dopiero roczek więc o trunkach nie ma mowy ale miody już niezgorsze na wiosnę będę butelkował. :lol:

Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 7 stycznia 2008, 00:37 
Ekspert
Ekspert

Lokalizacja: Wrocław/Piława Region Dolnego Śląska AOC Pogórze Sudeckie
[quote="Kalinowa11111"] Tak poważnie to bardzo bym chciał sprobować wina z polskiej winnicy (...) chętnie (...) spróbuje innych, z innych części Polski.
I dzięki takiemu potraktowaniu problemu wszelkie rady zwolenników i przeciwników będą Ci zbędne. Albo przynajmniej będą miały wartość drugorzędną.
Po mojemu to jedyna słuszna droga dla każdego, kto planuje winnicę na własne potrzeby.

Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 7 stycznia 2008, 10:47 
Ekspert
Ekspert

[quote="Misza"][quote="heavy"]Moje wina mają zaszczyt oceniać tylko wybitni specjaliści! :D

Albo może znowu fantazja Cie ponosi? ;-)
Personalnie nie mogę bo...wiesz ustawa o danych osobowych nie pozwala.
Ale są to okoliczni chłopi :lol: :lol:

Nie podchodźcie do wszystkiego tak poważnie i nie dajcie się wkręcać!!
Powinienem krzyknąć mam Was :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 7 stycznia 2008, 12:13 
Ekspert
Ekspert

Dalo sie przewidziec ze Twoimi wybitnymi specjalistami sa miejscowe "obszczymurki".
Na dodatek to raczej Ty dales sie wszystkim po kolei wkrecic-poczytaj jeszcze raz wszystkie posty dotyczace wlasnie tej sprawy :lol:

[quote="heavy"][quote="Misza"][quote="heavy"]Moje wina mają zaszczyt oceniać tylko wybitni specjaliści! :D

Albo może znowu fantazja Cie ponosi? ;-)
Personalnie nie mogę bo...wiesz ustawa o danych osobowych nie pozwala.
Ale są to okoliczni chłopi :lol: :lol:

Nie podchodźcie do wszystkiego tak poważnie i nie dajcie się wkręcać!!
Powinienem krzyknąć mam Was :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 7 stycznia 2008, 14:04 
Kiper
Kiper

Ja też, ja też. Do lata 2007 roku byłem dumny z mojego wina. Wszyscy w oklicy je chwalili. Latem przy okazji jeden z naszych kolegów podrzucił mi sadzonkę a ja wykorzystałem okazję i podrzuciłem butelke tego wina. Doprosiłem się jego oceny po degustacji. Zmył mi głowę równo. Teraz też widzę to co on, ale wcześniej wolałem gdy wszyscy mnie chwalili. Chyba wiem co powinienem zmianić aby znowu mi smakowało. Wcale nie szczerze oceniających tylko tych co mówią to co się chce usłyszeć.
Nieraz pomaga taka krytyka. Korzystajmy z naszej wspólnej przychylności i szczerości w wypowiedziach.
Uważam, że Heavy swoim zwyczajem niepotrzebnie prowokujesz a Werojtek chyba przesadziłeś z epitetami. To dopiero początek a zachowujecie się jak dzieci - "to on pierwszy sie przezwał, on zaczął". Nie dajmy sie zwariować. Puśćmy trochę pary w gwizdek.
Włodekj

Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 7 stycznia 2008, 15:04 
Ekspert
Ekspert

[quote="werojtek"]Dalo sie przewidziec ze Twoimi wybitnymi specjalistami sa miejscowe "obszczymurki".

Poziom Twoich wypocin jest tak niski, że moi "obszczymurkowie" nie mieli by o czym z Tobą rozmawiać!!!!!!

I nie obrażał bym na Twoim miejscu ludzi takimi określeniami!!

Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 7 stycznia 2008, 15:11 
Ekspert
Ekspert

Nie uzylem zadnego epitetu-tylko potocznego okreslenia na pewna grupe spoleczna do ktorej sadze ze wlasnie jest adresowany produkt finalny-ktorym chwali sie Heavy :lol: Po prostu nazwalem rzecz po imieniu.

[quote="wlodekj"]....
Uważam, że Heavy swoim zwyczajem niepotrzebnie prowokujesz a Werojtek chyba przesadziłeś z epitetami. To dopiero początek a zachowujecie się jak dzieci - "to on pierwszy sie przezwał, on zaczął". Nie dajmy sie zwariować. Puśćmy trochę pary w gwizdek.
Włodekj

Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 7 stycznia 2008, 15:19 
Ekspert
Ekspert

Nigdy nie watpilem w "gornolotnosc" Twoich wypowiedzi,przeciec udowadniasz to i pracujesz nad tym na kazdym kroku i poscie :lol:

Na temat ze TWOI "obszczymurkowie" nie mieli by ze mna o czym rozmawiac tez nie watpie-z ust mi to wyjales :)

Jak widzisz zgadzam sie z Twoimi tezami na kazdym kroku-ale jakos dziwnym trafem ogrom forumowiczow rozumi to kurcze opatrznie-jakies dziwne fatum :twisted:

[quote="heavy"][quote="werojtek"]Dalo sie przewidziec ze Twoimi wybitnymi specjalistami sa miejscowe "obszczymurki".

Poziom Twoich wypocin jest tak niski, że moi "obszczymurkowie" nie mieli by o czym z Tobą rozmawiać!!!!!!

I nie obrażał bym na Twoim miejscu ludzi takimi określeniami!!

Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 7 stycznia 2008, 15:23 
Ekspert
Ekspert

Lokalizacja: Wrocław/Piława Region Dolnego Śląska AOC Pogórze Sudeckie
Chłopaki, dajcie se siana. Sam lubię się poboksować, ale jak jest o co. Wy się tak fajnie okładacie, a ja, mimo wysiłków, za cholerę nie widzę tematu, o który walczycie.
Może tak byśmy o labruskach, hybrydach i viniferach pogadali? Czy choćby o konwencie i prezentowanych tam wybitnych winach z Sibery? :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 7 stycznia 2008, 15:30 
Ekspert
Ekspert

Alez Macieju ja sie wcale z Heavym nie boksuje-przeciez przytakuje mu na kazdym kroku-poza moze drobnym nietaktem-w tak szerokim towarzystwie jakim jest te forum moze i nie powinno sie nazywac niektorych rzeczy po imieniu-oj prawda w oczy kole :wink:

[quote="Maciej"]Chłopaki, dajcie se siana. Sam lubię się poboksować, ale jak jest o co. Wy się tak fajnie okładacie, a ja, mimo wysiłków, za cholerę nie widzę tematu, o który walczycie.
Może tak byśmy o labruskach, hybrydach i viniferach pogadali? Czy choćby o konwencie i prezentowanych tam wybitnych winach z Sibery? :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 7 stycznia 2008, 18:04 
Kiper
Kiper

[quote="heavy"]

Moje wina mają zaszczyt oceniać tylko wybitni specjaliści! :D

HEAVY nie byłbym sobą gdybym Ciebie nie poprosił o konkrety. Czy myślimy o tym samym :?: :?: :?:
:lol: :lol: :lol: :lol: http://ww6.tvp.pl/Galeria.php?IdGallery=7531&PN=9&id=310641:lol: :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 7 stycznia 2008, 18:09 
Kiper
Kiper

Myślę, że wystarczy. To sie robi nie tylko niesmaczne, ale wręcz wulgarne i chamskie.
Włodekj

Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 7 stycznia 2008, 18:49 
mistrz
mistrz

Może trzeba poczekać, aż jeden z uczestników tego forum wytrzeźwieje, bo widać, (że młode wino uderzyło do głowy) W przeciwnym przypadku temu forum grozi upadek. :(

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1