vitia3 napisał(a):
...To samo możesz powiedzieć o artykułach J. Mazurka i o "wyśnionych" preparatach. (A jednak dla wszystkich są przydatne te sny i artykuły)
Nie mogę powiedzieć tego samego, bo:
-dr Mazurek sam odpowiada za to co umieścił w swoich artykułach.
- vitia3 chciałby umieścić swój artykuł nie na swojej stronie
- ?wyśnione ? preparaty to tylko sen , a nie jawa
Cytuj:
O tego z Gdyni się nie martw, zwiększy sobie odpowiednio okres karencji,(wyśniony naturalnie

) a ci z południa Polski skorzystają.
O tego w Gdyni się nie martwię, martwię się o nowicjuszy tego forum.
Cytuj:
A teraz myślisz, że już nie doradzają?
Ostatnio np. czytałem na tym forum właśnie, że okres ważności preparatu to tylko taka luźna sugestia producenta i nie ma potrzeby go przestrzegać. (Podobno oddanie przeterminowanego środka do unieszkodliwienia to "prezent" dla sklepu

)
Sporo porad opartych jest też o informacje dotyczące innych upraw.
Myślę ,że nadal doradzają i dlatego właśnie nie ma z nami Janusza .
@vitia
Jesteś pełen entuzjazmu i zapału, szkoda aby to się zmarnowało. Doradzam inny temat (każdy inny ,ale nie ten

)
Przykład
Wyszedłem z inicjatywą opracowania winifikacji.
Namierzyłem materiały dydaktyczne na jednym z uniwersytetów amerykańskich.
Uzyskałem zgodę administratora tego serwisu aby to opracować ,te materiały we własnym zakresie.
Zostałem mianowany koordynatorem tego przedsięwzięcia.
Potrzeba było tylko kilku tłumaczy z angielskiego na polski, ze znajomością chemi (bo materiały dość obszerne)
Zgłosił się tylko Kuba(Olmek)
Jest to wszystko na forum ? możesz sobie poczytać (sprawdzić).
Moim zdaniem taka tabelka którą proponujesz jest potrzebna leniuchom którym nie chce się kiwnąć palcem w bucie. Oni czekają tylko na gotowca w sensie : jakim preparatem mam prysnąć 20 sierpnia w Koziej Wólce bo mi cóś zrzera Rondo ?