Cytuj:
I kto jest chętny, by pociągnąć ją dalej? Uaktualniać, dodawać kropki (a może zamiast dodawania kropek w jakiś sposób wykorzystać google maps i możliwości oferowane przez ten serwis?), linkować z winnicami? No, kto?
Jam jest.
Nie jestem specem, ale spróbuję w wolnych chwilach coś redagować.
W celu utworzenia mapy na google maps zarejestrowałem się na gmail jako
winogrona.org. Po co tworzyć inne nazwy dla czegoś co ma służyć naszemu forum?
W sumie prawo do tej nazwy ma Grzegorz, więc jeśli tego zechce, oddam mu hasła i zrobi z tym co zechce.
Rozpocząłem edycję mapy poprzez utworzenie pierwszego wpisu i rozesłałem do ludzi, których adresy miałem w domu aby dopisali się do niej. Na początek, póki to się nie rozrusza, każdy z zaproszonych (tak to działa, że autor mapy zaprasza do współpracy-współtworzenia) ma możliwość edycji całości, ale też kompletnego zepsucia tego co zostało już zrobione. Proszę zatem o trochę ostrożności i nie robienia "cudów". Każdy z zaproszonych ma też prawo zapraszać do "współpracy" innych. Dzięki temu mamy szansę poprzez reakcję łańcuchową coś razem zrobić.
Jeśli to co zrobiłem ma według Was jakikolwiek sens i podoba Wam się idea to będę to kontynuował i za jakiś czas wyłączę (albo nie) możliwość edycji mapy przez innych - wyłącznie w celu utrzymania rozsądnego bezpieczeństwa.
Zobaczymy, może się uda.