Informuję iż w tym sezonie posiadam dostępne w szkółce sadzonki następujących odmian :
Bacska, Kosmopolita, Rubinet, Neronet, Negru de Dragasani, Aboriou Noir, Calandro, Zweigelt Signum, Csersegi Fuseres, Goecseji Zamatos, Generosa, Sauvignon Maris, Krasień, Galanth, Garantos, Dublański, Calardis Blanc, EB-13, BV 10-19-8.A także sadzonki paru odmian deserowych które się sprawdzają, i pojedyncze odmiany testowane jeszcze.
Odmiany których powyżej nie zamieściłem są już zamówione, choć może się okazać że jakieś niewielkie ilości Pannonii, Roeslera, czy ew. Messias będą.
Wobec braku większych przymrozków jeszcze trwa wegetacja, zapewne kopanie sadzonek rozpocznę od pierwszego tygodnia listopada, kiedy to nawet bez ujemnych temperatur sadzonki same zaczną wchodzić w stan spoczynku.
mail:
robertplechow@o2.pl tel. 601873914.
-- poniedziałek, 10 listopada 2025, 09:02 --
Informuję szanownych forumowiczów, że powoli rozpocząłem kopanie sadzonek. Zacząłem od Pannonii która weszła w stan spoczynku, niestety nadal brak przymrozku powoduje że niektóre odmiany jak Messias są jeszcze w niemal pełnym ulistnieniu, co wydłuży tegoroczne wykopki. Na szczęście nie zapowiadają ataku zimy więc można sadzić w dowolnym momencie.
Niezmiennie polecam Bacskę, Csersegi Fuseres,jak i Rubineta, które są dostępne.
Zatem proszę o kontakt najlepiej na maila zarówno tych, którzy chcą odbierać osobiście, jak i z opcją wysyłki.