Szanowny Koledzy,
uprzejmie informuję, że otrzymałem dziś dobrą wiadomość z Anglii od właścicielki kolekcji 'Sunnybank Vine Nursery' w sprawie zamówionych sztobrów i sadzonek. Jutro nastąpi cięcie łozy i przygotowanie materiału dla nas. Paczka zostanie wysłana w poniedziałek. Powodem opóźnień był atak śnieżnej zimy, który dotknął hrabstwo Herefordshire (i zapewne całą zachodnią Anglię). Takie przynajmniej otrzymałem stamtąd wyjaśnienia.
Paczka rozpocznie podróż w poniedziałek, po tygodniu powinna dotrzeć do mnie. To będzie mniej więcej w Wigilię Bożego Narodzenia. Niezwłocznie też przystąpię do przygotowania indywidualnych przesyłek dla osób, które zamówiły materiał rozmnożeniowy. Na Nowy Rok 2013 wszyscy uczestnicy akcji powinni otrzymać sztobry lub sadzonki. Zobaczymy jak się poczta spisze. Pewnie już za dwa miesiące (a najpóźniej za trzy) rozpoczniemy ukorzenianie 'Pinot Wrotham'. Jak już wspominałem, po tej długiej podróży materiał ten będzie wymagał z pewnością specjalnej troski i uwagi. Nie warto go zmarnować.
Proszę Kolegów, aby w miarę pilnie przesłali swoje aktualne adresy zamieszkania pod mój adres poczty elektronicznej:
kt70@o2.pl. Pod te adresy, które podacie (lub uaktualnicie) będę wysyłał przesyłki priorytetowe zaraz po świętach. Wszystko już jest opłacone - nie będziecie więc ponosić żadnych dodatkowych i ukrytych kosztów.
Wszystkim Kolegom, którzy mi zaufali i biorą udział w tym brytyjskim przedsięwzięciu, składam serdeczne życzenia z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia. Niech Dzieciątko Jezus Wam błogosławi.