Teraz jest piątek, 19 grudnia 2025, 14:41

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
PostNapisane: wtorek, 12 lutego 2019, 00:00 
Kiper
Kiper

Jozef napisał(a):
Frank1 napisał(a):
Tak to jest, jak ktoś chce zaoszczędzić parę groszy i kupuje u laika zamiast w szkółce czy u kogoś kto się tym zajmuje od lat.

O czym ty piszesz, co przyoszczędzić? Ubzdurałeś sobie coś.
Przesyłka to była druga cena sadzonki a liczyła się odmiana, której nikt nie oferował, ani nikt nie odezwał na anons nt poszukiwanej odmiany. Nie będę pisał ile najwięcej zapłaciłem za sadzonki+dojazd, bo idąc twoim tokiem rozumowania wyciągniesz kolejny wniosek o przepłaceniu.
Polemika z tobą nic nie wnosi, aby mieć rację obrzucasz błotem. W myśl, że obrzuć kogoś g... a może coś się przyklei.
Frank1 napisał(a):
Tutaj są też i tacy, którzy zaczynają swoją przygodę z winoroślą od wyciągnięcia za darmo od forumowiczów kilku patyków i po roku, dwóch stają się handlarzami sadzonek i sztobrów. Trzeba być czujnym.

... niestety jak świat kolorowy. Nawet dobre szkółki (esadzonka) czy źródła (Sfinks) zaczynały od zera, to nie znaczy że inni nowi są już skazani na niebyt.
piotrasta napisał(a):
w 2018 zamawiałem w wincy sfinks i jestem zadowolony

Z mojej listy:
ad1 = Sfinks
ad4 = Andrew54
Raaf napisał(a):
U Krzysztofa z Wysocka też kupowałem i polecam.

Także byłem zaskoczony dobrą jakością sadzonek od osoby z ogłoszenia na olx... i bez frazesów szkółkarskich czy opisu ile lat zajmuje się winoroślami.

Z chęcią poczytam o innych sprawdzonych źródłach, bo sadzonki co roku dosadzam a nie każde dobre źródło ma interesujące mnie, nas odmiany.[/quote

Tu na forum są osoby, które oferują setki odmian, ale twojej upatrzonej odmiany tam nie było ( w co nie wierzę) i postanowiłeś kupić ją u jakiegoś pseudo-szkółkarza. Twój problem!
Twoje żale są żałosne. Ale dobrze, że założyłeś ten temat, bo może uchroni to innych przed tego typu transakcjami.

-- wtorek, 12 lutego 2019, 00:00 --

Jozef napisał(a):
Frank1 napisał(a):
Tak to jest, jak ktoś chce zaoszczędzić parę groszy i kupuje u laika zamiast w szkółce czy u kogoś kto się tym zajmuje od lat.

O czym ty piszesz, co przyoszczędzić? Ubzdurałeś sobie coś.
Przesyłka to była druga cena sadzonki a liczyła się odmiana, której nikt nie oferował, ani nikt nie odezwał na anons nt poszukiwanej odmiany. Nie będę pisał ile najwięcej zapłaciłem za sadzonki+dojazd, bo idąc twoim tokiem rozumowania wyciągniesz kolejny wniosek o przepłaceniu.
Polemika z tobą nic nie wnosi, aby mieć rację obrzucasz błotem. W myśl, że obrzuć kogoś g... a może coś się przyklei.
Frank1 napisał(a):
Tutaj są też i tacy, którzy zaczynają swoją przygodę z winoroślą od wyciągnięcia za darmo od forumowiczów kilku patyków i po roku, dwóch stają się handlarzami sadzonek i sztobrów. Trzeba być czujnym.

... niestety jak świat kolorowy. Nawet dobre szkółki (esadzonka) czy źródła (Sfinks) zaczynały od zera, to nie znaczy że inni nowi są już skazani na niebyt.
piotrasta napisał(a):
w 2018 zamawiałem w wincy sfinks i jestem zadowolony

Z mojej listy:
ad1 = Sfinks
ad4 = Andrew54
Raaf napisał(a):
U Krzysztofa z Wysocka też kupowałem i polecam.

Także byłem zaskoczony dobrą jakością sadzonek od osoby z ogłoszenia na olx... i bez frazesów szkółkarskich czy opisu ile lat zajmuje się winoroślami.

Z chęcią poczytam o innych sprawdzonych źródłach, bo sadzonki co roku dosadzam a nie każde dobre źródło ma interesujące mnie, nas odmiany.

Tu na forum są osoby, które oferują setki odmian, ale twojej upatrzonej odmiany tam nie było ( w co nie wierzę) i postanowiłeś kupić ją u jakiegoś pseudo-szkółkarza. Twój problem!
Twoje żale są żałosne. Ale dobrze, że założyłeś ten temat, bo może uchroni to innych przed tego typu transakcjami.

PostNapisane: czwartek, 21 marca 2019, 20:57 
czeladnik
czeladnik

Jakże groteskowe są wasze osądy. Widzę, że bardzo szybko przychodzi co niektórym ich wydawanie. Proszę łaskawie wszystkie osoby które ośmielają się zabierać głos w tej sprawie by zamilkły ! Zanim się kogoś zacznie oczerniać należało by znać sedno sprawy i przyczyny takiego a nie innego obrotu sprawy, szanowni panowie "eksperci".

Jest czas w którym jestem w stanie odnieść się do sprawy na spokojnie.
Mąż w zeszłym roku uległ poważnemu wypadkowi i w chwili obecnej po wybudzeniu przechodzi rehabilitację. Nie zagłębiam się w szczegóły ponieważ nie mam na to najmniejszej ochoty.
Pieniądze za sadzonkę zostaną odesłane kupującemu bądź ( wedle życzenia kupującego ) zostanie wysłana sadzonka przez którą powstał ten oczerniający temat.

PostNapisane: czwartek, 21 marca 2019, 23:36 
przedszkolak
przedszkolak

@pielgrzym wystarczył zwrot kasy myślę że wysłanie przelewu zwrotnego zajęło by Wam tyle samo czasu co odpisanie w wiadomości prywatnej lub email bo wiadomo wysyłka sadzonek może zając trochę czasu- wykopek, spakowanie sadzonki i wysyłka. I by nie było że jesteście źli ale że jesteście ok bo macie jakiś problem i zwróciliście kasę. Cieszcie się że nie macie sprawy w sądzie (lub to ona was do tego zmusiła ;))

PostNapisane: czwartek, 21 marca 2019, 23:47 
Kiper
Kiper

Coś tu nie gra. Gość otrzymał na konto kasę 31 października i prawie miesiąc zwlekał z wysyłką (26 listopada odpisał klientowi, że wysyła jutro).

PostNapisane: piątek, 22 marca 2019, 09:12 
czeladnik
czeladnik

Frank1 napisał(a):
Coś tu nie gra. Gość otrzymał na konto kasę 31 października i prawie miesiąc zwlekał z wysyłką (26 listopada odpisał klientowi, że wysyła jutro).

Szanowny panie, nie masz człowieku swoich problemów ? Żyjesz z oczerniania innych czy po prostu to taki sposób na życie ? Świństwo, chamstwo i w sumie nie znajduję słów by opisać pana zachowanie i wsadzanie nosa w nie swoje sprawy.
Nie znam się na tym ani też nie mam za bardzo siły na przepychanki ale nie pozwolę by ktokolwiek oczerniał męża w tak chamski sposób.

Wklejam tak ponieważ inaczej nie umiem :

Czy udało się wysłać Century?
Wysłano: wtorek, 13 listopada 2018, 07:02

Nie dostałeś wiadomości wcześniej ? :/
Wyślę jak szybko będę mógł. Sprawa się pokomplikowała ponieważ u mnie jest bardzo ciepło. Niektórym odmianom się pomieszało i zaczęły otwierać pąki. Dla bezpieczeństwa przeniosłem pozostałe w bezpieczne, zimne miejsce żeby przeczekać te skoki temperatury. Bałem się wysyłać żeby Ci nie doszła ze starem wegetacji.
Mogę oczywiście wysłać już dziś, ale obawiam się że to nie jest za fajny pomysł... jak myślisz ?
Wysłano: wtorek, 13 listopada 2018, 10:0

Zgadzam się.
Jest ciepło, zatem wyślij jak się ochłodzi. Została mi już tylko Century do naszadzenia. Resztę już posadziłem.
Wysłano: wtorek, 13 listopada 2018, 10:18

Jutro, max w środę wysyłam paczkę z Century.
Wysłano: poniedziałek, 26 listopada 2018, 16:58

Pod koniec listopada mąż uległ poważnemu wypadkowi. Niefortunny zbieg okoliczności chciał że zapewne mąż nie zdążył wysłać sadzonki.
Niech mi wybaczą wszyscy malkontenci, że nie miałam czasu , chęci , siły na odpisywanie i opisywanie sytuacji panu kupującemu a walka o zdrowie mojego męża była najważniejsza.
Czekam na odpisanie pana kupującego w wiadomości prywatnej i odesłanie należnej kwoty.

Ps. panie Frank : takie tematy są panu na rękę. Boli pupa, że amatorskie sadzonki mogę również ładnie i zdrowo rosnąć i nie trzeba wydawać górę pieniędzy ? Rozumiem, że biznes jest brutalny. Każda okazja jest dobra by kogoś zdyskredytować ale żerowanie na cudzym nieszczęściu ? Potrzeba charakteru by wiedzieć kiedy powinno się po prostu . . . ZAMKNĄĆ ! Proszę zająć się własną uprawą i nie wtykać nosa w nie swoje sprawy. Pozdrawiam nieserdecznie.

PostNapisane: piątek, 22 marca 2019, 10:01 
Ekspert
Ekspert

Proszę osoby ściśle zainteresowane tematem o wyjaśnienie sobie spraw za pośrednictwem PW.
Zamykam temat.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1