Może nie powinienem zbierać głosu w tej sprawie, ale czasami trzeba narazić się na pewne ryzyko, aby uzyskać zakładany efekt. Jak się nie uda to zwalę na to, że jestem jeszcze nowy na tym forum i nie wiedziałem co robię.
Przeczytałem post Heńka i nie wiedziałem o co chodzi, ale znając Maćka z innego forum, spodziewałem się odpowiedzi bardziej lub mniej żartobliwej, ale zawsze na wysokim poziomie. Wczoraj napisałem e-mail do Maćka, w którym napomknąłem o owym poscie. Otrzymałem odpowiedz, której się nie spodziewałem, opisującą pobierznie co się stało (nie było w niej żadnych nazwisk, osób tylko krótka notatka).
Nie opowiadam się w tym poscie po stronie Maćka, nie chce się w tą sprawę dalej zagłębiać, osądzać, chcę powiedzieć tylko jedną rzecz.
Znalazłem tą mapę, jest ona zbiorem informacji o ludziach, których łączy jedna wspólna pasja i hobby. Mówię tu o uprawie szlachetnej rośliny i produkcji szlachetnego trunku, przez jak podejrzewam szlachetnych ludzi. Moje przesłanie jest do wszystkich, na tej mapie jest tych kropek niezbyt wiele, dokładnie tyle ile na wyrośniętej biedronce i jeżeli te kropki nie będą się trzymać razem to ta biedronka, będzie miała problem w ich pozbieraniu. Pamietajcie, że zgoda buduje, a niezgoda rujnuje. Nie wydaje mi się, że już zbudowane jest tyle, aby można było sobie odpuścić. Jeżeli istnieje możliwość wzajemnego pogodzenia, zapomnienia i przejścia do porządku dziennego to było by super. Widać, że ta sprawa zaczyna nudzić już wszystkich, więc czas o tym zapomnieć.
P.S. Maciej napisał mi, że chce chwilę odpocząć, mam nadzieję, że niedługo wróci, bo ma chłop wiedzę i ambicję, za co warto wymieniać z nim uwagi o sztuce winiarskiej. Zbyszku1B ten post w żadnym razie nie jest kierowany przeciwko twojej osobie. Ty także masz wielki wpływ na to forum.
Pozdrawiam
|