Teraz jest czwartek, 8 maja 2025, 22:57

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: środa, 12 marca 2008, 23:35 
Ekspert
Ekspert

W temacie są znaki zapytania bo nie wiem, czy można mieć tu na FORUM własne zdanie bez narażania się na epitety i wyzwiska. Czy ktoś nad tym panuje??
W jednym z wątków wyraziłem zdanie, że zakazałbym wymiany sztobrami na forum i napisałem dlaczego.Mogę.....mogę!! Fakt, że sam kiedyś (jeden RAZ) zaproponowałem swoje patyki na forum. Mało tego wysłałem (po kosztach) do kilku kolegów. Pisali, że są zadowoleni. Ale teraz myślę, że jest to niebezpieczne, może się mylę, ale tak myślę. Mogę...mogę!!
W innym wątku wyraziłem pogląd, że osoby z krótkim doświadczeniem w uprawie nie powinni brać udziału w "Rankingu odmian Janusza", mogę...mogę!! Powinny obowiązywać jakieś zasady, np. 5-letnie doświadczenie w uprawie danej odmiany. Wiemy doskonale ile czasu to zabiera. A kolega Hans chwali się, że uprawia winorośl niecałe dwa lata i brał nawet udział w głosowaniu??? Na podstawie czego pytam??? Potem mnie wyzwał i temat został zamknięty!
Ja w dużo "łagodniejszych" okolicznościach zostałem wywalony z forum. Mam nadzieje, że Hans i inni koledzy poniosą stosowne konsekwencje.
Sama idea rankingu jest bardzo słuszna, ale wtedy gdy biorą w niej udział osoby na prawdę doświadczone.
Mam prośbę do kolegów, którzy mają wątpliwości co do moich intencji w niektórych wypowiedziach o wcześniejszy kontakt na PW celem wyjaśnienia zamiast wypisywać pochopne osądy.
Ja nikogo nie obrażam i tego samego oczekuję w zamian.
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 13 marca 2008, 08:47 
Ekspert
Ekspert

heavy, to nie chodzi o odmienne poglądy, tylko sposób przekazu, a potem reagowania na riposty kolegów. Niestety obrażasz ich, nie da się ukryć. I to właśnie mi się nie podoba. Myślę, że nie masz takich intencji, ale tak jednak wychodzi.

Co do poglądów, to akurat uwazam, że dobrze jest, jak są różne :wink:

Tytuł: Witam
PostNapisane: czwartek, 13 marca 2008, 08:48 
przedszkolak
przedszkolak

Witam.
To nie jest tak do końca iż nikogo nie obrażasz .
Widzisz jakoś dziwnie się składa iz w swoich poglądach jesteś osamotniony a reszta kolegów ma inne zdanie . jest to jakiś niepokojący sygnał.
druga sprawa to taka iż lubisz zmieniać temat postu poprzez denerwowanie ludzi i przez to temat zchodzi na inny tor.
Jak maszjakies problemy to tutaj możesz się wyżalić i kłucić.
To jest właściwe miejsce do tego .
pozdrawiam Marcin

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 13 marca 2008, 10:21 
Ekspert
Ekspert

[quote="dominikams"]heavy, to nie chodzi o odmienne poglądy, tylko sposób przekazu, a potem reagowania na riposty kolegów. Niestety obrażasz ich, nie da się ukryć. I to właśnie mi się nie podoba. Myślę, że nie masz takich intencji, ale tak jednak wychodzi.

Co do poglądów, to akurat uwazam, że dobrze jest, jak są różne :wink:

Dominiko może jakiś przykład

PostNapisane: czwartek, 13 marca 2008, 10:39 
przedszkolak
przedszkolak

[quote="heavy"]
W innym wątku wyraziłem pogląd, że osoby z krótkim doświadczeniem w uprawie nie powinni brać udziału w "Rankingu odmian Janusza", mogę...mogę!! Powinny obowiązywać jakieś zasady, np. 5-letnie doświadczenie w uprawie danej odmiany. Wiemy doskonale ile czasu to zabiera. A kolega Hans chwali się, że uprawia winorośl niecałe dwa lata i brał nawet udział w głosowaniu??? Na podstawie czego pytam???

To nie jest rozwiązanie.
Nawet początkujący winogrodnik powinien mieć możliwość wypowiedzieć się na temat swoich ulubionych odmian. Ankieta była dla wszystkich i czytając jej wyniki trzeba było wziąc pod uwagę, że nie tylko Ci doświadczeni brali w niej udział.
Dobrym rozwiązaniem byłoby stworzenie dwóch ankiet - dla osób z małym stażem i dużym. tak rozdzielone ankiety jak również ich wynik sumaryczny dałyby o wiele lepszy pogląd na sprawę.

A jeśli chodzi o kolegę ciężkiego, bo własne zdanie mieć "mogę... mogę", to Twój nick dobrałeś trafnie - o ile w Twoich postach jest dużo racji o tyle dość mało taktu.
Dominikams ma rację - może nie chcesz, żeby tak wychodziło, ale niestety czasem tak wychodzi - a ludzie zdecydowanie bardziej zapamietują złą postawę niż tą dobrą.

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 13 marca 2008, 10:51 
Ekspert
Ekspert

Ja to Ci heavy nawet współczuję. Przymuszony jesteś jakimś wyrokiem do obracania się tu między ludźmi głupszymi od Ciebie, bardziej złosliwymi, gorzej wychowanymi i tak ogólnie fatalnymi. Dodatkowo to tałatajstwo się Ciebie czepia. I czegoś Cię nie lubią. :cry:
Na prawdę sytuacja nie jest godna pozazdroszczenia.
Dlatego proponuję Ci wyjście - zmień sobie forum na lepsze. I już.
Janusz
PS
I nie proś Dominiki o przykłady. Istnieje tu w profilu każdego taki pamiętnik pod tytułem "znajdź wszystkie posty delikwenta". Sam sobie to przeczytaj.
A ja Ci uprzejmie przypominam, że kilkakrotnie usuwałem Twoje posty z powodu pogardliwego stosunku do uczestników tego forum o czym Cię uprzejmie informowalem. Ostatnio nawet chamski "przecinek" w Twoim poscie musiałem ocenzurować.
J.

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 13 marca 2008, 11:50 
Ekspert
Ekspert

Heavy mam wrażenike, że zazwyczaj myli ci się forum z czatem, a w tym temacie forum pomyliło ci się z blogiem.

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 13 marca 2008, 13:59 
Ekspert
Ekspert

Mam podobne zdanie co większość uczestników tej dyskusji na temat formy pisania postów przez haevego na tym FORUM.
Ale to wcale jeszcze nie znaczy ,że akceptuję to co napisał Hans na temat haevego.
Dałem wyraz sprzeciwu tej formie odpowiedzi Hansa, pisząc o tym 2-krotnie do moderatora tego forum na PW zaraz po zamknięciu tamtego tematu.
I dziwi mnie mocno, że taki post Hansa nie został usunięty.
Dziwi mnie także ,że nikt z forumowiczów jakby tego nie dostrzegł.
Czy tylko jedynie dlatego, że to obrażono heavego, bo gdyby to dotyczyło kogoś innego zaraz posypały by się pewnie protesty.
Nikt nie ma prawa ubliżać nikomu. (takie jest moje zdanie)

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 13 marca 2008, 17:57 
Ekspert
Ekspert

[quote="zbyszekB"]
Nikt nie ma prawa ubliżać nikomu. (takie jest moje zdanie)

Prawda. :!:
[quote="zbyszekB"]
(takie jest moje zdanie)
Nie koniecznie, bo takie jest prawo w naszym kraju :!:

P.S.
Dyplomacja szanowne koleżeństwo - dyplomacja :!: :!: :!:

Nie zawsze to stosowałem :oops:
Ale ostatnio przeszedłem szkolenie w tym temacie - polecam :idea:
Za.....sta sprawa. :!: :idea:

Pozdrawiam - Grzesiek

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 13 marca 2008, 17:59 
Ekspert
Ekspert

[quote="Janusz"]Ja to Ci heavy nawet współczuję. Przymuszony jesteś jakimś wyrokiem do obracania się tu między ludźmi głupszymi od Ciebie, bardziej złosliwymi, gorzej wychowanymi i tak ogólnie fatalnymi. Dodatkowo to tałatajstwo się Ciebie czepia

Nie musisz mi współczuć, wystarczy, że będziesz obiektywny!!!

I nie napisałem, że ktoś jest głupi, złośliwy czy źle wychowany. Nie nazwałem też nikogo tałatajstwem.

Pozwoliłem sobie jedynie na wyrażenie swojego zdania w temacie wymiany sztobrami i zasadności uczestniczenia w rankingu odmian kolegów z krótkim doświadczeniem w uprawie. I tyle.
Nikogo epitetami nie obrzuciłem.

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 13 marca 2008, 20:26 
Ekspert
Ekspert

[quote="heavy"]

Nie musiałeś. Ton Twoich wypowiedzi robi to za Ciebie :roll: Ty może tego nie czujesz ale inni tak.

Heniek

i jesz zielone winogrona
JT

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 13 marca 2008, 21:16 
Ekspert
Ekspert

[quote="zbyszekB"]Mam podobne zdanie co większość uczestników tej dyskusji na temat formy pisania postów przez haevego na tym FORUM.
Ale to wcale jeszcze nie znaczy ,że akceptuję to co napisał Hans na temat haevego.
Dałem wyraz sprzeciwu tej formie odpowiedzi Hansa, pisząc o tym 2-krotnie do moderatora tego forum na PW zaraz po zamknięciu tamtego tematu.
I dziwi mnie mocno, że taki post Hansa nie został usunięty.
Dziwi mnie także ,że nikt z forumowiczów jakby tego nie dostrzegł.
Czy tylko jedynie dlatego, że to obrażono heavego, bo gdyby to dotyczyło kogoś innego zaraz posypały by się pewnie protesty.

To poczytaj ten wątek o którym piszesz uważnie.

[quote="zbyszekB"]Nikt nie ma prawa ubliżać nikomu. (takie jest moje zdanie)

Ja również tak uważam. I dlatego tak zmoderowałem wątek jak zmoderowałem. Nastąpiła wymiana zdań zmierzająca do nieciekawego finału i na tym moderator go zakończył. Heavy się sam upominał o to by wątki nie znikały, no to ma efekt.

Ale pójdę dalej, przypomnę Ci pewną historię z polskiego sądownictwa: gdzieś tam w Polsce kobieta zastrzeliła jakiegoś faceta, oczywiście prokurator zaraz się nią zainteresował i do pierdla, ale później okazało się, że ta kobieta zastrzeliła złodzieja, który przylazł jej ukraść transformator. Gdzie jest winny? kto powinien odpowiadać? Ta kobieta, która pewnie do końca życia, żyła by spokojnie gdyby ktoś jej w życie nie wlazł z butami? Po której stronie jest wina? Kogo ukarać ? Została uniewinniona w końcu przez sąd. Czy uważasz, że dobrze zrobił sąd za zabójstwo człowieka?

Heniek

i jesz zielone winogrona
JT

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 13 marca 2008, 21:36 
Ekspert
Ekspert

[quote="Heniek"][quote="heavy"]

Nie musiałeś. Ton Twoich wypowiedzi robi to za Ciebie :roll: Ty może tego nie czujesz ale inni tak.

Heniek

Jakoś ci inni milczą, a odzywają się ciągle ci sami???

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 13 marca 2008, 21:47 
Ekspert
Ekspert

Heniek...jesteś pewnie fajny gość i sądząc po wypowiedziach inteligentny i o dużej wiedzy,więc proszę cię nie rozmydlaj tematu.

Ten wątek to nie jest sąd nad moją osobą, tylko apel o traktowanie wszystkich jednakowo!!!

Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 13 marca 2008, 21:50 
przedszkolak
przedszkolak

[quote="heavy"]Jakoś ci inni milczą, a odzywają się ciągle ci sami???

Bo to się robi never ending story- nudne to i męczące.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1