Teraz jest czwartek, 8 maja 2025, 20:51

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: wtorek, 18 marca 2008, 01:10 
Ekspert
Ekspert

Przez kilka lat to było bardzo porządne forum. Merytoryczne, życzliwe, koleżeńskie, w miarę z poczuciem humoru.
Wielu ludzi z innych forów i grup dyskusyjnych wyrażało zazdrość z powodu panujacego tu klimatu.
Niestety od jakiegoś czasu zdominowane zostało przez jakieś głupawe zaczepki osobiste i jeszcze głupsze reakcje na nie. Otrzymałem od wielu z Was sporo listów domagających się uporządkowania tych spraw.
Szczerze mówiąc liczyłem, że są to chwilowe zawirowania, które się jakoś samoczynnie uregulują bez moich ostrych interwencji.
Myliłem się. I za to Was bardzo przepraszam. :oops:

Przypominam, że stworzyłem ten serwis i to forum z myślą o amatorach - hobbystach uprawy winorośli, którzy życzliwie będą sobie na wzajem (a zwłaszcza początkującym) pomagali. Zapewniam Was, że nadal będę się tego trzymał.
I nie pozwolę żadnym frustratom czy awanturnikom sobie tego popsuć.
W związku z tym uprzejmie informuję, że będę według mojego własnego uznania kasował posty lub ich części, ktore mnie się nie będą podobały zaś osoby, które uznam za szkodliwe dla klimatu forum będą bądź okresowo banowane bądź też relegowane z serwisu całkowicie przez likwidację konta.
I nie mam najmniejszego zamiaru się komukolwiek z takich przedsięwzięć i moich decyzji tłumaczyć.
Jeżeli komuś takie zasady nie odpowiadają to uprzejmie informuję, że są inne podobne fora i może się z własnej woli przenieść na wino.org, kurdesza czy gdziekolwiek indziej i tam mącić do woli. Tu się już nie da!

Dla przyzwoitości, póki co ogłaszam opcję zerową. Daję szansę każdemu by od tej chwili był życzliwy i sympatyczny, a jeżeli kogoś stać na to, to nawet z poczuciem humoru.
Janusz
PS
Na temat spraw o których napisałem powyżej nie przewiduję żadnej dyskusji i dlatego od razu blokuję ten wątek.
J.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1