Canin napisał(a):
zbyszekB napisał(a):
zaszczuty zwierz popełnia czasami błędy.
A jak Ty zaszczuwałeś innych to było OK?
Na potwierdzenie słów Jurka (Canin), opisze przypadek, który miał miejsce w watkach o Konkursie Win Gronowych:
I Edycja Konkursu "NAJLEPSZE WINO 2012 FORUM WINOGRONA.ORG"Konkurs "NAJLEPSZE WINO 2012 FORUM WINOGRONA.ORG"- dyskusjaPsy szczekają.............Po zmianie Składu Sędziowskiego, insynuował mi na PW cyt:
"A może coś z tego masz"(pomówienie), watek trollował; w efekcie zwrócił sie do mnie cyt:
"na pohybel zdrajcy".
Zdarzenie to zgłosiłem do Administracji forum, jako określenie wyjątkowo nikczemne, daleko odbiegąjace łamanie Regulaminu; z tego co mi wiadomo, kary nie otrzymał żadnej, tłumaczył sie ponoć, że ja zwróciłem sie do niego per "pohebel"; co rzeczywiście miało miejsce, jednak, było to ponad miesiąc po tym zdarzeniu, którego to określenia użyłem, widząc brak jakichkolwiek działań, ze strony Administarcji forum. Dodam że celowo zmieniłem wyraz "pohybel" na "pohebel", gdyz mimio wszystko nie uzył bym określenia "pohybel" ( na śmierć)--> "Równi i równiejsi"....???
Przy tym zgłoszeniu do Administracji i na Forum, przypominałem zdarzenie pomówienia Zdzichola ( opisywane tutaj).
Jak myślicie? jak czuł, czuje się, Zdzicholo po takim czymś? jak czułem sie ja? przetrwałem dzięki wsparciu użytkowników, którzy wspierali mnie na duchu, dla których prawda i uczciwość, są rzeczą nadrzędną.
A w wątku o siarkowaniu? @zbyszekB, pierwszy użył epitetu podmiotowego cyt : "brudasy". Co innego być brudasem, a co innego brudnym; np człowiek czysty może się pobrudzić na wskutek wykonywanej czynności, a nie być brudasem.
Analogicznie głupiec- pisać głupstwa, nikt nie uzył określenia głupiec ( epitet), tylko " pisze głupstwa", a to może pisać człowiek mądry ( na wskutek róznych okolicznosci).
Następnie dowiedzieliśmy sie że jesteśmy cyt: "gawiedź" ( wyrazy bliskoznaczne: dzicz, hałastra, hołota, lumpenproletariat, męty, motłoch, pospólstwo, szumowiny, tałałajstwo, tłuszcza, zbieranina).
Smutne to jest niestety...