Teraz jest niedziela, 27 kwietnia 2025, 22:07

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: wtorek, 6 listopada 2012, 16:28 
Ekspert
Ekspert

No i jasne:
zbyszekB napisał(a):
Zajrzałem dzisiaj do rzeczonego tematu ?filoksery?
I co ja tam widzę ? wątek został zmanipulowany w międzyczasie.

Tematu nie można wyjaśnić bo został "zmanipulowany".
Czy zatem możemy przejść do następnego punktu programu?
Cytuj:
układ gentelmański nakazywałby pożegnanie

PostNapisane: wtorek, 6 listopada 2012, 16:49 
Ekspert
Ekspert

SilwMaliniarz napisał(a):
A może jednak otwórzcie (moderatorzy) tamten wątek na 72h? Jeżeli Zbyszek tak bardzo chce to niech to wyjaśni, a 3 doby to wystarczająca ilość czasu. Każdy jest inny i każdy wyraża swoje zdanie inaczej- jedni bardzo precyzyjnie, inni mniej; jedni z hrabiowską kulturą, inni z mniejszą. Wkład Zbyszka w to forum jest bardzo duży i dlatego uważam, że należy umożliwić mu wyjaśnienie. A jeżeli 3 doby okaże się zbyt krótkim czasem, to układ gentelmański nakazywałby pożegnanie.

Edit: Piszę to tylko dlatego, że takie przepychanki na forum są dosyć uciążliwe i wielu użytkowników chciałoby sobie tego oszczędzić.

Nie jesteśmy dżentelmenami ,MY wszyscy jesteśmy z PeRluLu,łącznie z hrabiami i biskupami .Taki urok ,jak biegunka.Nie łączcie cie się w nagonkę ,bo i was moze to spotkać .

PostNapisane: wtorek, 6 listopada 2012, 17:19 
Kiper
Kiper

zbyszekB napisał(a):
@Piotrze
dlaczego zakładasz coś z góry ? i przesądzasz sprawę ?
Niczego nie przesądzam. Wszystko zależy od Ciebie.
zbyszekB napisał(a):
Wyjaśnijmy sprawy po kolei zgodnie z tematami wątków.
Zabierz głos w sprawie "równi i równiejsi"
Nie nakrtwaj tego tematu "filokserą", bo to dwa zupełnie różne tematy.
Zabrałem głos jak najbardziej w sprawie "równi i równiejsi", a konkretnie chodzi o to:
zbyszekB napisał(a):
A podawanie przy okazji przykładu "filoksery" to już awanturnictwo skrajne. ! :!: :idea: :?:

Gdybym ja coś takiego zrobił dostał bym bana albo minimum ostrzeżenie przed banem ?

Otóż uważam, że to, jak się "zakończyła" dla Ciebie sprawa "filoksery" świadczy o tym, że na tym forum rzeczywiście są (niestety) "równi i równiejsi" i fakt, że akurat Ty masz o to pretensje zakrawa na żart.

PostNapisane: wtorek, 6 listopada 2012, 17:34 
Ekspert
Ekspert

zypsek napisał(a):
Nie jesteśmy dżentelmenami ,MY wszyscy jesteśmy z PeRluLu,łącznie z hrabiami i biskupami .Taki urok ,jak biegunka.Nie łączcie cie się w nagonkę ,bo i was moze to spotkać .

Nie trzymam niczyjej strony, ale Zbyszek (Zypsek) ma rację - w tej chwili wygląda to na nagonkę i do niczego dobrego nie prowadzi i raczej niczego nie wyjaśni.
Przepraszam, więcej w tym wątku się nie odzywam, dziękuję.

PostNapisane: wtorek, 6 listopada 2012, 17:52 
przedszkolak
przedszkolak

:? Może by zakończyć tą dyskusje na poziomie i powspominać ciepłe lato i prace w winnicy? :? :?

PostNapisane: wtorek, 6 listopada 2012, 18:41 
Ekspert
Ekspert

PiotrSz napisał(a):
...
Otóż uważam, że to, jak się "zakończyła" dla Ciebie sprawa "filoksery" świadczy o tym, że na tym forum rzeczywiście są (niestety) "równi i równiejsi" i fakt, że akurat Ty masz o to pretensje zakrawa na żart.

Więc wg Ciebie dlatego na tym forum można komuś ubliżać ?
Ja w sprawiev "filoksery " nikomu nie ubliżałem.
Czy nie widzisz różnicy ?
Przesądzasz z góry o winie i domagasz się wyjaśnień - gdzie tu logika ?
Wg mnie właśnie to zakrawa na żart.
pozdr.ZB
PS
Niektórzy nawet się dziwią ,że się bronię ?!
Oni lepiej znają fakty czytając zmanipulowane wątki ?!
Zapytam wprost
Canin czy to Twoja robota ?

PostNapisane: wtorek, 6 listopada 2012, 18:43 
mistrz
mistrz

Prorocze słowa Macieja z 9 października 2007

"Dyskusja na temat filoksery zabrnęła chyba w ślepy zaułek. Myślę, że możecie dać sobie już spokój, zanim zrobi się z tej dyskusji jakaś zadyma"... :roll:

PostNapisane: wtorek, 6 listopada 2012, 18:54 
Ekspert
Ekspert

Lokalizacja: Wrocław/Piława Region Dolnego Śląska AOC Pogórze Sudeckie
zbyszekB napisał(a):
Zajrzałem dzisiaj do rzeczonego tematu ?filoksery?
I co ja tam widzę ? wątek został zmanipulowany w międzyczasie.

Powiem wprost: żal dupę ściska, jak prasą hydrauliczną. W całej historii forum tego, tamtego i jeszcze innego nie widziałem "manipulacji wątku" - a tu proszę - spisek globalny widzę, spisek w celu udupienia biednego ZbyszkaB. Zbyszek, weź Ty się człowieku zastanów - skarżysz się na ubliżanie??!! Chwilę temu napisałeś do wszystkich "gawiedź"! O wcześniejszych występach nie wspomnę.
I pomyśleć, że Heavy dostał bana za ułańską fantazję i niewyparzoną gębę...

Coraz bardziej ciekaw jestem wyjaśnienia historii z filokserą, bo już kilkakrotnie ze strony ZbyszkaB padły insynuacje skierowane do Zdzichola. A tego człowieka akurat znam nieźle, wyjątkowo cenię, poważam i szanuję za uczciwość, pracowitość i bezinteresowność. I chyba nie tylko ja.

Ania - tamte moje słowa dotyczyły czegoś zupełnie innego, ale cytat wynalazłaś niezły.

PS. Bardzo proszę, żeby tym razem modowie nie dali wywieść się w pole - dyskusja na temat "manipulacji" nie powinna przysłonić meritum.

PostNapisane: wtorek, 6 listopada 2012, 19:36 
Ekspert
Ekspert

olmek napisał(a):
zbyszekB napisał(a):
Zostały tam wstawione przez kogoś jakieś zdjęcia do mojego posta ?

Czyli to zdjęcie, które znajduje się tam obecnie, to nie to samo zdjęcie Twojego autorstwa?

Tego jeszcze niewiem ?
Chciałbym wiedzieć kto to zdjęcie tam wstawił.
Bo samo się tam nie wstawiło.
A nikomu nie wypożyczałem i nie udostępniałem moich zdjęć na fotosik.pl
A co z wyciętymi postami ?
Ty to wszystko aprobujesz ?
łącznie z tekstem kilisa pod Twoim postem ?
pozdr.ZB
PS
Dla zainteresowanych tematem
post97920.html

PostNapisane: wtorek, 6 listopada 2012, 19:58 
Ekspert
Ekspert

zbyszekB napisał(a):
Chciałbym wiedzieć kto to zdjęcie tam wstawił.
Bo samo się tam nie wstawiło.
A nikomu nie wypożyczałem i nie udostępniałem moich zdjęć na fotosik.pl
A co z wyciętymi postami ?

Zdjęcie wstawiłem osobiście. Było to jakiś rok temu, więc nie myśl, że na potrzebę obecnej chwili. Zapisało mi się samo w cookies. To jest dokładnie to samo zdjęcie, które rzekomo jest Twojego autorstwa, zrobione komórką. Zrobiłem to wyłącznie z myślą, aby nie zatracił się sens tego wątku, bardzo szczególnego wątku.
Wszystkie posty są dokładnie tam gdzie były, nic nie było usuwane. Tak więc nie było żadnych manipulacji, tylko zdjęcie wróciło dokładnie na swoje miejsce.

PostNapisane: wtorek, 6 listopada 2012, 20:09 
Ekspert
Ekspert

Ja wiem, że minęło dużo czasu i nie każdy pamięta. To zdjęcie, które wstawił zbyszekB nigdy nie było jego, potem je usunął, jak zobaczył że potrafimy czytać dane EXIF. NIGDY nie było jego bo nie miał sprzętu do robienia takich zdjęc. Wstawił jakąś fotę z sieci podając jako swoją oskarżajac przy tym Zdzichola o filekserę. To jakaś paranoja. Ile jeszcze będziemy to tolerować.
Odszedł z forum szanowany człowiek, a został jakiś troll, który skłóca to forum.

PostNapisane: wtorek, 6 listopada 2012, 20:14 
Ekspert
Ekspert

olmek napisał(a):
.. jest dokładnie to samo zdjęcie, które rzekomo jest Twojego autorstwa, zrobione komórką. ...

To, że Zbyszek dopuszcza się manipulacji było dla mnie jasne od początku. Takiego zdjęcia nie da się zrobić komórką ani nawet dobrej klasy aparatem fotograficznym. Uważam, że powinien odszczekać wszystkie złośliwe insynuacje pod adresem zdzichola i publicznie go przeprosić. Z drugiej strony, chętnie widzę Zbyszka na forum bo trudno mu odmówić pasji winogrodniczej. Gdyby tylko zaczął pisać normalnie i przestał wstawiać te porąbane emotikony... jednak nie wiem, może to kwestia jakiejś nerwicy ??

PostNapisane: wtorek, 6 listopada 2012, 21:00 
Ekspert
Ekspert

Lokalizacja: Wrocław/Piława Region Dolnego Śląska AOC Pogórze Sudeckie
zbyszekB napisał(a):
I co ja tam widzę ? wątek został zmanipulowany w międzyczasie. (...) Było tam moje zdjęci jako miniaturki z serwisu fotosik , ale sam je usunąłem 2 lata temu...

Wolno edytować post, po tym, jak ktoś już na niego odpowiedział?! Usunąłeś zdjęcie po tym, jak sprowokowałeś dyskusję, usiłowałeś okłamać (tu o pomyłce mowy być nie może), że zrobiłeś je u siebie komórką a Kuba przeczytał EXIF na Fotosiku i napisał o tym na forum. Kłamiesz, kręcisz i kombinujesz. A teraz płacz znowu, że cię tu wyzywają... Na wyjaśnienia nie wystarczyły ci dwa lata, niczego nie zmienią ani kolejne 72 godziny, ani 72 lata.

PostNapisane: wtorek, 6 listopada 2012, 21:11 
Ekspert
Ekspert

DW napisał(a):
olmek napisał(a):
.. jest dokładnie to samo zdjęcie, które rzekomo jest Twojego autorstwa, zrobione komórką. ...

To, że Zbyszek dopuszcza się manipulacji było dla mnie jasne od początku. Takiego zdjęcia nie da się zrobić komórką ani nawet dobrej klasy aparatem fotograficznym. Uważam, że powinien odszczekać wszystkie złośliwe insynuacje pod adresem zdzichola i publicznie go przeprosić. Z drugiej strony, chętnie widzę Zbyszka na forum bo trudno mu odmówić pasji winogrodniczej. Gdyby tylko zaczął pisać normalnie i przestał wstawiać te porąbane emotikony... jednak nie wiem, może to kwestia jakiejś nerwicy ??

O jakie złośliwe insynuacje chodzi ? zacytuj kilka.Wtedy będę wiedział za co mam przepraszać.

A jak znajdę ten usunięty post to go pokażę (ale nie wcześniej niż w niedzielę

PostNapisane: wtorek, 6 listopada 2012, 23:10 
Ekspert
Ekspert

zbyszekB napisał(a):
...
O jakie złośliwe insynuacje chodzi ? zacytuj kilka.Wtedy będę wiedział za co mam przepraszać....

Niczego nie będę cytować ani bawić się w śledczego. Obaj wiemy, że na filokserze ze wschodu oraz tych co z tego kierunku przywożą materiał, jeździłeś jak na łysej kobyle przy każdej okazji. I każdy wiedział o kogo chodzi bo z tych co wozili tylko zdzicholo pisał na forum.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1