SilwMaliniarz napisał(a):
A może jednak otwórzcie (moderatorzy) tamten wątek na 72h? Jeżeli Zbyszek tak bardzo chce to niech to wyjaśni, a 3 doby to wystarczająca ilość czasu. Każdy jest inny i każdy wyraża swoje zdanie inaczej- jedni bardzo precyzyjnie, inni mniej; jedni z hrabiowską kulturą, inni z mniejszą. Wkład Zbyszka w to forum jest bardzo duży i dlatego uważam, że należy umożliwić mu wyjaśnienie. A jeżeli 3 doby okaże się zbyt krótkim czasem, to układ gentelmański nakazywałby pożegnanie.
Edit: Piszę to tylko dlatego, że takie przepychanki na forum są dosyć uciążliwe i wielu użytkowników chciałoby sobie tego oszczędzić.
Zajrzałem dzisiaj do rzeczonego tematu ?filoksery?
I co ja tam widzę ? wątek został zmanipulowany w międzyczasie.
A konkretnie:
Zostały tam wstawione przez kogoś jakieś zdjęcia do mojego posta ?
Oświadczam wszem i wobec ,że ja tam żadnych załączników nie wstawiałem.
Było tam moje zdjęci jako miniaturki z serwisu fotosik , ale sam je usunąłem 2 lata temu jeszcze przed zamknięciem tematu przez Heńka.
Ktoś także usunął post Kuby (Olmek) w którym to Kuba zobowiązywał mnie do wyjaśnień.(a być może ten ?ktoś? usunął znacznie więcej ?)
Nie zdążyłem odpowiedzieć bo Heniek zamknął temat i mnie zbanował.
Na ten temat korespondowaliśmy z Heńkiem i Grzegorzem na priw
Nikt w cywilizowanym świecie nie karze 2 razy za to samo !!! (tak jak domaga się tego PP 1stgreen)
Po odsiedzeniu kary i po blisko 2-ch latach od zajścia , moja chęć wyjaśnień jest niewłaściwie odbierana (prawdopodobnie dzięki manipulatorom ?)
Sprawa ?filoksery? wyskoczyła nagle po blisko 2-ch latach za sprawą Canina i Macieja.
Ktoś miał jakiś cel aby manipulować faktami w tamtym wątku
"Cel uświęca środki"
Teraz czytelnik tamtego wątku ma wrażenie ,że to wyłącznie moja wina - unikanie wyjaśnień.
I pewnie o to chodziło ?!!!!!
Jestem teraz na działce i nie mam dostępu do swojego archiwum i screenów ekranu z tamtego czasu, emaili itp.
Internet mam poprzez telefon komórkowy.
Do W-wy wracam w sobotę wieczorem.
72h na wyjaśnienie sprawy z przed blisko 2-ch lat ?!
ZB
PS
Mam nadzieję, że moderatorzy sprawdzą kto manipulował faktami
I nie będę musiał zawracać głowy adminowi ?
A co w temacie ?równi i równiejsi? ?
Jak widać nakrywka filokserą jest skuteczna.
Idę do ogrodu rochę popracować.
Wracam późnym wieczorem