Teraz jest środa, 7 maja 2025, 02:46

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 110 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: wtorek, 3 stycznia 2012, 21:38 
Kiper
Kiper

Pomysł zorganizowania konkursu nie jest zły. Nie mam do nikogo ze sceptyków żadnych pretensji. Wyrazili swoją opinię, ot i wszystko. Jest przecież demokracja i jeżeli określona grupa forumowiczów organizuje konkurs, opracowała regulamin i medale, ochotnicy pokrywają koszty, to przecież nic nie stoi na przeszkodzie. Sam zgłosiłem udział. Robię w każdym roku około 60 do 100 litrów wina jako amator i to z najgorszych odmian winorośli. Zawsze coś zostaje.

pozdrawiam Janusz

PostNapisane: środa, 4 stycznia 2012, 11:57 
mistrz
mistrz

gzeho napisał(a):
heavy1 napisał(a):
Chodziło mi o coś więcej, ale czy ktoś to zrozumiał???

Aj Heavy1 - No to masz pewien problem, zgodnie z zasada, że jak jedna osoba Ci coś powie, to się nie przejmuj, jak dwie, to zastanów i tak dalej. Przecież wiele osób czytało wątek i pisało w nim, jak to się stało, że nikt nie byl w stanie rozszyfrować idei Twoich postów?
Jak chodziło Ci o cos więcej, trzeba bylo napisać o o Ci chodzi, według mnie to forum nie jest od domyślania się o co chodzi Heavy'emu1. Ja tez nie jestem zwolennikiem tego pomysłu, i się po psortu nie wypowiadałem w temacie.

Napisałem jasno o co mi chodzi i nie trzeba się niczego domyślać. Nie chcę tu tego po prostu powtarzać.
W skrócie chodziło o przeprowadzenie konkursu w ramach zlotu-spotkania!! Służyło by to lepszej integracji środowiska, poznania się itd, to chyba jasne???

PostNapisane: środa, 18 stycznia 2012, 21:14 
Ekspert
Ekspert

Lokalizacja: Wrocław/Piława Region Dolnego Śląska AOC Pogórze Sudeckie
Poczytałem z rosnącym zdumieniem całe 12 stron tego wątku, poczytałem również to i, mimo tego, że dałem sobie zasadniczo wolne na winogrona.org, napiszę jednak, co o tym wszystkim myślę (z trudem hamując cisnący się na usta mat). Po ładnych paru latach znalazł się człowiek, któremu zechciało się cokolwiek sensownego, poza czczą pisaniną, zrobić na tym forum. Próby udupienia idei podjęliście natychmiast. Nie udało się, bo Ricci jednak rozkręcił pomysł; opracował regulamin i arkusz konkursowy, namówił sędziów, zorganizował medale (moim zdaniem pierwszorzędne zresztą) - krótko mówiąc zrobił wszystko i podał na tacy. Jednak malkontenci dali radę w końcu zepsuć wszystko na amen, bo pojawił się pomysł Pawła (nie przymus przecież) BEZINTERESOWNEJ POMOCY.
Macie rację: kiście się tu udowadniając sobie (ale TYLKO SOBIE) nawzajem wyższość Świąt Wielkiej Nocy nad Świętami Bożego Narodzenia. A jak który wychyli łeb z kotła, to wciągnijcie go wspólnie z powrotem. Żałosne to jest, niestety.

PostNapisane: środa, 18 stycznia 2012, 21:44 
Kiper
Kiper

Maciej napisał(a):
Poczytałem z rosnącym zdumieniem całe 12 stron tego wątku, poczytałem również to i, mimo tego, że dałem sobie zasadniczo wolne na winogrona.org, napiszę jednak, co o tym wszystkim myślę (z trudem hamując cisnący się na usta mat). Po ładnych paru latach znalazł się człowiek, któremu zechciało się cokolwiek sensownego, poza czczą pisaniną, zrobić na tym forum. Próby udupienia idei podjęliście natychmiast. Nie udało się, bo Ricci jednak rozkręcił pomysł; opracował regulamin i arkusz konkursowy, namówił sędziów, zorganizował medale (moim zdaniem pierwszorzędne zresztą) - krótko mówiąc zrobił wszystko i podał na tacy. Jednak malkontenci dali radę w końcu zepsuć wszystko na amen, bo pojawił się pomysł Pawła (nie przymus przecież) BEZINTERESOWNEJ POMOCY.
Macie rację: kiście się tu udowadniając sobie (ale TYLKO SOBIE) nawzajem wyższość Świąt Wielkiej Nocy nad Świętami Bożego Narodzenia. A jak który wychyli łeb z kotła, to wciągnijcie go wspólnie z powrotem. Żałosne to jest, niestety.

Nie zabierałem dotychczas publicznie głosu w sprawie, nie chcąc być posądzonym - w związku z pełnioną funkcją członka jury - o stronniczość. Zgadzam się z Maciejem całkowicie - PRÓBY UDUPIENIA IDEI PODJĘLIŚCIE NATYCHMIAST.
Ja na początku, gdy widziałem jak rodzi się idea i sposób organizacji konkursu (tzn. od ustalenia formy medali), też byłem sceptyczny, co do jego powodzenia. Sam trochę inaczej bym się do tego zabrał, ale się nie zabrałem. Zrobił to Ricci. Taką ma wizję, i tak jak potrafi, tak ją realizuje. Znalazł ludzi, odpowiednie miejsce, czas, opracował regulamin... Poświęcił na to sporo własnego (zapewne cennego) czasu. BY COŚ SIĘ NA FORUM DZIAŁO! Niewiele brakuje a zostanie to stłamszone.
Mam nadzieję, że jeszcze nie wszystko stracone i pójdziemy po rozum do głowy. I jeśli nie pomagamy, to przynajmniej nie będziemy przeszkadzać!

PostNapisane: środa, 18 stycznia 2012, 22:22 
Kiper
Kiper

A ja choć nic nie zgłaszam bo jeszcze za wcześnie ale czytajac to forum również chciałem napisać , że jestem pełen uznania dla inicjatywy Ricciego, jego zaangażowania i chęci aby coś robić. Niestety tu na naszym forum podobnie jak często w życiu znajduje się wielu, którzy sami nic nie robiąc tylko czekaj aby krytykowac i torpedować czyjeś inicjatywy. Ale tak jest najłatwiej. Sam to doświadczam w zupełnie innych dziedzinach i sądze ,że wiem jak teraz czuje się główny organizator. Myślę , że trzeba zrobić swoje nie dając "Tamtym" satysfakcji ,że znów sie udało coś zepsuć. A Ci krytykańci skoro tak źle wszystko wygląda niech wezmą się do roboty i mają odwagę sami coś zorganizować i poddać sie ocenie. I nie życze aby znaleźli się w podobnej sytuacji.

Szkółka winorośli nr 08/02/3387

PostNapisane: środa, 18 stycznia 2012, 22:38 
Kiper
Kiper

Maciej napisał(a):

Macieju taka już naszej Polskiej większości mentalność, niestety :(
Jak już ktoś ma pomysł co by się dobrze działo i się stara to trzeba go za wszelką cenę zniszczyć. Myślę, że Ricci tak łatwo się nie podda, bo daleko już zaszedł.
Trzymam za Ciebie Ryszard kciuki.

PostNapisane: środa, 18 stycznia 2012, 23:03 
Ekspert
Ekspert

Ricci do dymisji to może podać się minister,ale Ty jesteś "równy chłop"a chłopi są uparci i pracowici.
Ty również wykazałeś wiele wysiłku i determinacji, nie możesz tak sobie zrezygnować pomimo że
jest Ci przykro za niezasłużoną krytykę moim zdaniem incydentalną i bezpodstawną.
Jak napisano w poprzednich postach, jeżeli ktoś ma inną wizję organizowania tego typu konkursów i imprez to może zaproponować inne rozwiązania i pomysły.... Wierzę,że koledzy którzy mieli swoje role
w tym przedsięwzięciu i my wszyscy pomożemy Ricciemu w finalizacji jego inicjatywy.

PostNapisane: czwartek, 19 stycznia 2012, 00:09 
Kiper
Kiper

Trzeba by powiedzieć "K..M.."
Do wyboru: 1." Kochani Moji"
2. "Ku...Ma.."
Ricci nie przyjmuję Twojej rezygnacji.
Konkurs ma być według pierwotnego planu.
Jak komuś się nie podoba to niech nie mąci.
Najlepszym sposobem na poparcie dla konkursu będą kolejne zgłoszenia win.

PostNapisane: czwartek, 19 stycznia 2012, 00:10 
Kiper
Kiper

Maciej, Wojtek, Krzysiek, Marcin, Janek, dziękuje za słowa wsparcia... było mi to bardzo potrzebne.
Macieju, czytałem Twój post w pociągu, bardzo się wzruszyłem :oops:, w tak krótkich słowach opisałeś istotę problemu.
Przede wszystkim ciesze się, że jesteś z nami.

Odnośnie "dymisji"- to zupełnie nie w moim stylu, zrozumcie, ciosy od sceptyków znosiłem dzielnie, ciosów od przyjaciół już nie.
Paweł napisał jak było...zaoferował pomoc...zapytałem sędziów...odpowiedź na nie...natychmiast powróciłem do pierwotnej wersji...tyle.
Nie będę się rozwlekał... na dzień dzisiejszy nie mamy Komisji Sędziowskiej. Jeżeli byliby chętni do wzięcia sędziowania, zapraszam na PW.

Pozdrawiam, Ricci.

PostNapisane: czwartek, 19 stycznia 2012, 09:33 
Kiper
Kiper

Śledzę wątek od początku i - choć nie uczestniczę w konkursie - sympatyzuję z pomysłem. Właśnie zacząłem myśleć, że fajnie, że się coś udało zorganizować, aż tu nagle - nie wiedzieć czemu - wszystko się posypało. Kompletnie nie rozumiem, o co chodzi. Próbuję zrozumieć, jak do tego doszło.
A więc Paweł rzucił propozycję. Ricci napisał m.in.:
Ricci napisał(a):
(...) Ja jestem za, wysłałem zapytanie do Komisji Sędziowskiej o ich opinię (...).
I zdaje się, że tak też zrobił i otrzymał odpowiedź negatywną. Zresztą Zbyszek napisał też swoją opinię na forum:
zypsek napisał(a):
Odpowiem za siebie i myślę że za kolegów również [ nie konsultowałem] .W tej chwili rozważania co zrobić jest niezbyt trafiony .Mamy konkurs ,wszystko jest dograne (...).
W związku z czym Ricci postanowił, że konkurs idzie starym trybem:
Ricci napisał(a):
Tak Zbyszku, szanuje Twoje zdanie, a wiec wersja Konkursu Forumowego pozostaje bez zmian (...).
I wydawało się, że wszystko jest jasne, aż tu nagle:
zypsek napisał(a):
Jeden za wszystkich wszyscy za jednego . Składam rezygnacje z sędziowania w Konkursie na najlepsze wino winogrona.org 2011 . Zbyszek
Dlaczego? Co się stało? O co chodzi?

Całą sekwencję Ricci opisał tak:
Ricci napisał(a):
Paweł napisał jak było...zaoferował pomoc...zapytałem sędziów...odpowiedź na nie...natychmiast powróciłem do pierwotnej wersji...tyle.
Nie będę się rozwlekał... na dzień dzisiejszy nie mamy Komisji Sędziowskiej.
Dlaczego nie mamy Komisji Sędziowskiej? Co się stało?

PostNapisane: czwartek, 19 stycznia 2012, 09:54 
Ekspert
Ekspert

PiotrSz napisał(a):
Dlaczego nie mamy Komisji Sędziowskiej? Co się stało?[/b]

Dlatego.

zbyszekB napisał(a):
Komisja to nie maszyna do degustacji i głosowania którą można w każdej chwili przewieźć z Krakowa nad Pilicę bez jej zgody.
Ricci
spieprzyłeś całą sprawę dając się podpuścić.

Propozycja konkursu na zlocie jest bez sensu.

PostNapisane: czwartek, 19 stycznia 2012, 10:05 
Kiper
Kiper

Proszę o powstrzymanie się od komentarzy i eskalacji sytuacji. Zależy mi na tym by konkurs się odbył, może być bez mojego udziału.
a zdanie:
zbyszekB napisał(a):
Komisja to nie maszyna do degustacji i głosowania którą można w każdej chwili przewieźć z Krakowa nad Pilicę bez jej zgody.
jest nieprawdziwe, o taka zgodę wystąpiłem i po negatywnej odpowiedzi powróciłem do pierwotnej wersji konkursu. To tak dla rzetelności faktów, nie próby eskalacji.

Proszę o cierpliwość, mam nadzieję, że rozwiążemy ten węzeł...

PostNapisane: czwartek, 19 stycznia 2012, 10:45 
Ekspert
Ekspert

Ricci napisał(a):
Proszę o powstrzymanie się od komentarzy i eskalacji sytuacji.

Mam takie samo prawo pisać na tym forum jak inni. W wątku, który moderujesz również. Każdy wpis bez trenów pochwalnych jest be i oznacza eskalację. Po innych, pochwalnych, reagujesz inaczej-wzruszasz się. Umówiłeś się z chłopakami na coś innego, a następnie ogłaszasz publicznie, że Ty, to w zasadzie wolisz coś innego. To jest niepoważne. Teraz zaczyna się "wieszanie psów" na członkach Komisji, a Ty jesteś cacy. Uważam, że konkurs powinien się odbyć, ale rozumiem również reakcję członków Komisji.

PostNapisane: czwartek, 19 stycznia 2012, 13:34 
Kiper
Kiper

bosman napisał(a):
...
Ten watek to nie jest tablica ogłoszeń, dla różnych przedsięwzięć, daj na wygaszanie. Załóż oddzielny watek dla tej imprezy i po sprawie.
kapitan napisał(a):
...
Apel nie był do Twojego posta ( był już napisany), a właściwie cytatów w tym jednego nieprawdziwego w części, którą zdementowałem.
kapitan napisał(a):
...Umówiłeś się z chłopakami na coś innego, a następnie ogłaszasz publicznie, że Ty, to w zasadzie wolisz coś innego...
nie powinno to być żadna niespodzianką wcześniej przecież pisałem:
So gru 17, 2011 6:17 pm Ricci napisał(a):
...Zgadzam się też, że zorganizowanie zlotu z zabezpieczeniem pełnej ekipy sędziowskiej jest najlepszym rozwiązaniem, obawiam się jednak,że na dzień dzisiejszy nie stać nas na to bez sponsoringu (duże koszty uczestnictwa indywidualne + opłacenie pobytu sędziów)....
i jak padła bardzo korzystna propozycja, należało ją rozważyć za zgodą Komisji Sędziowskiej...
A to to czemu ma służyć ???
kapitan napisał(a):
Teraz zaczyna się "wieszanie psów" na członkach Komisji, a Ty jesteś cacy.
Nic takiego nie pisałem, dlatego apelowałem, o powstrzymanie sie od eskalacji, by unikać takich określeń.

Apeluję o opanowanie emocji, wpisy tylko na temat zgłoszeń do konkursu, lub uwagi osób, które w Konkursie uczestniczą.

Ostatnio edytowano czwartek, 19 stycznia 2012, 13:57 przez Ricci, łącznie edytowano 3 razy

PostNapisane: czwartek, 19 stycznia 2012, 13:38 
Kiper
Kiper

Ricci : czym się przejmujesz! Wszystko przygotowałeś o`key. Są uczestnicy, jest komisja, są medale, jest regulamin. To działamy. Nie musi to być konkurs o zasięgu ogólnopolskim, może być regionalny. Wcześniej pisałem (powtórzę się), jeszcze się taki nie urodził, co by każdemu dogodził. Z mojej strony przesyłam podziękowania za inicjatywę i dobrze wykonaną robotę.

pozdrawiam

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 110 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1