RobertM napisał(a):
Bilans ukorzeniania sztobrów Piramidy płotowo-stołowej 2010/2011:
- Summer Sweet 6szt. (w tym 2 słabe z rokowaniem 50/50),
- Jukka 3 szt.
- KR 87-3 i Fabel bez powodzenia.
Sadzonki są różnej jakości od dobrych po kiepskie.
Mam zamiar zostawić sobie po 1 szt. Summera i Jukki a resztę rozesłać każdemu z kolejki po jednej sadzonce.
Z zapisanych na początku tematu osób pierwsi deklarowali się: Apollo72, Koldraton i oni mają możliwość wyboru między odmianami. Następni: Pasjonat, Wielkamałpa, Piem1970, 1stgreen i RadekK biorą to co zostanie. Jeżeli nadal reflektujecie to proszę o potwierdzenie na forum i wysłanie mi na PW swoich namiarów, czekam do 12 listopada. Po tym czasie jeżeli ktoś zrezygnuje lub nie zdąży z potwierdzeniem to co zostanie idzie do kolejnej osoby z listy tj. hava i tym którzy ewentualnie się dopiszą jako rezerwowi.
Planowana wysyłka 15 listopada. Będę pobierał opłatę za przesyłkę. Sadzonka jest lekka więc albo zaryzykuję kopertę bąbelkową albo poszukam jakiś małych kartoników. Postaram się żeby opłata pocztowa była jak najmniejsza.
Z pozostawionych sobie sadzonek w przyszłości będę rozsyłał sztobry wg wcześniejszych ustaleń "piramidy" i tego samego oczekuję też od "obdarowanych". Mam nadzieję ,że teraz będzie już tylko lepiej.
Wszelkie krytyczne komentarze najlepiej wysyłać mi bezpośrednio na PW.
No to co prawda z technicznym poślizgiem ale lista zamknięta. Zadeklarowali się wszyscy oprócz Apollo72 a znaczy to tyle ,że Pasjonat ma możliwość wyboru sadzonki (liczę na szybką decyzję) a "rezerwowy" hava łapie się na sadzonkę.
Wysyłam jutro rano. Po wizycie na poczcie podam wartość opłaty pocztowej.
Lista osób którym wysyłam sadzonki z piramidy:
1 Koldraton (wybór-Jukka)
2 Pasjonat (wybór-Jukka)
3 Wielkamałpa (summerSweet)
4 Piem1970 (SummerSweet)
5 1stgreen (SummerSweet)
6 RadekK (SummerSweet)
7 hava (SummerSweet-czekam na adres!)