dziadek2 napisał(a):
Wysłałem te trzy paczki.
Mam prośbę - nie wprowadzajcie terroru do tej akcji, ja nie lubię robić niczego pod przymusem jak pewnie większość uczestników.
Pogrubienie i wyróżnienie kolorem w cytacie słowa "wprowadzacie" świadome, bo to ten zwrot skłonił mnie do zabrania głosu.
Akcję piramidową zapoczątkował Daniel (DW). W niedzielę 25 listopada Daniel napisał:
DW napisał(a):
Druga sprawa. Zaczyna robić się mały bałagan informacyjny jeśli chodzi o uczestników piramidy, tj. co kto ma, itd. Przydałby się jakiś wolontariusz który zrobiłby wykaz posiadaczy piramidowych odmian i w miarę systematycznie go uzupełniał (wiosną i jesienią)...
Dla mnie sprawa jest jasna. Daniel, darczyńca i inicjator akcji, zasugerował, by uporządkować tę akcję. Podjąłem temat, bo na własnej skórze przekonałem się, że wprowadzenie jakiegokolwiek porządku jest celowe. Jeden z kolegów z forum zapytał mnie za pośrednictwem PW, czy mógłbym mu wysłać sztobry lub sadzonki piramidowe. Obiecałem mu, o ile da się jeszcze coś wykroić z młodzików i zapisałem na swoją listę. Wcześniej, również za pośrednictwem PW, ustaliłem z innym kolegą z forum, że otrzyma ode mnie komplet odmian piramidowych, które są u mnie. Na liście, którą Roman (dziadek2) zamieścił w tym wątku, widzę, że sztobry piramidowe dostaje również kolega, który jako drugi jest na mojej liście. Wychodzi więc na to, że ktoś dostanie podwójną pulę sztobrów piramidowych. Zrozumiałym więc dla mnie się stało, że konieczne jest zapanowanie nad bałaganem, póki jeszcze akcja nie rozkręciła się na dobre, chociaż mam świadomość, że już dawno sporo odmian piramidowych krąży wśród forumowiczów, a kontakty odbywają się głównie za pośrednictwem PW.
Romanie (dziadek2), zwracam się do Ciebie, Daniel ma prawo wymagać od nas jawności obiegu odmian piramidowych. Ja zabrałem głos, bo uznałem sugestię Daniela za słuszną. Niepotrzebnie przejaskrawiasz sprawę, nazywając ją terrorem. Ja ten terror świadomie na siebie nakładam. Deklaruję, że w swoim profilu będę umieszczał odmiany piramidowe, które mam lub będę miał do oddania zgodnie z zasadami piramidy. Nicków osób obdarowanych nie będę podawał, jeżeli osoby te nie będą sobie tego życzyły, chyba, że Daniel (DW) zdecyduje, by te nicki podawać, pomimo sprzeciwów potencjalnych obdarowanych.