stwor napisał(a):
Chemia to gó.no..
Oj! Ostrożnie!!! Niezależnie od tego, w jakiego boga wierzysz, musisz wiedzieć, ze materialnie jesteś w 100% czystą chemią. Poza chemią nie ma w Tobie absolutnie nic. Odrobina samokrytyki czasem nie zawadzi, ale żeby od razu tak grubo...
Cytuj:
Dzisiaj marketing to sztuka sprzedaży gó.na zawiniętego w złoty papierek.
Nie, kolego. Marketing to, przede wszystkim, sztuka wywoływania popytu. A jeśli ktoś jest idiotą i daje się nabrać oszustom (bo nie marketingowcom) na g... zawinięte w złoty papierek, to wyłącznie jego sprawa. Może chce?
zbyszekB napisał(a):
Canin napisał(a):
zbyszekB napisał(a):
I dopóki takich badań TU nie przedstawisz to swoje dywagacje możesz o kant doopy potłuc.
Dlaczego ktoś ma przedstawiać dowody że nieszkodliwe? To raczej Ty powinieneś przedstawić dowody że szkodliwe skoro wysuwasz taką tezę.
"Kpisz , czy o drogę pytasz ?"
Doprawdy? To wg Ciebie oskarżony musi udowodnić, że jest niewinny?! Jak zbyszekB krzyknie "Monsanto truje!", to Monsanto, dysponujące wszelkimi wymaganymi prawem dopuszczeniami, certyfikatami, badaniami i dokumentacją powinno ogłosić upadłość?
Cytuj:
@ Macieju,
powołujesz się na statystyki długowiecznosci życia wcześniej i teraz.
To przegięcie , bo :
np okres 1900-1950 to okres epidemi i wojen
np okres 1951-2000 to okres bez wojen
Możesz w przystępny sposób wyjaśnić, dlaczego kiedyś, mimo znacznie mniejszej gęstości zaludnienia, dziesięcioleciami szalały epidemie, a teraz nie ma ich praktycznie wcale, mimo HIV, BSE, Ebola i wszystkich innych, które "uciekły z laboratoriów"?
Jeśli tego nie wyjaśnisz, to... nic w sumie. Będzie, jak zwykle.
A wojny zdarzają się to tu to tam, czasem częściej, czasem rzadziej. Podałem okres stuletni, bo nie chciałem sięgać głębiej - ale skoro chcesz:
Tab. 1. Średnia długość życia ludzi na przestrzeni dziejów
Okresy Przeciętna długość życia
Prehistoria 20
Starożytny Egipt 21
Grecja 21 ? 23
Rzym 21 ? 23
Średniowiecze 21* ? 25
XVIII w. 24* ? 29
XIX w. ok. 38
XX w. 48** ? 60
*- w okresach epidemii
**- w krajach słabo rozwiniętych
Źródło: L. Jabłoński, J. Wysokińska-Miszczuk, Podstawy gerontologii i wybrane zagadnienia geriatrii, Lublin 2000.
Zbyszek - nudzi mnie już ten styl dyskusji - ja podaję dane, statystyki, cyferki - Twój najbardziej inteligentny cytat z tej dyskusji to chyba "pierdu-pierdu-ciamcia-ramcia" - też nie wiadomo, o co chodzi, ale kogoś może chociaż trochę rozśmieszyć.
Dopóki ktokolwiek sensownie nie wyjaśni, dlaczego współcześnie ludzie, mimo wszechobecnej "chemii", GMO, Monsanto, efektu cieplarnianego, globalnego ocipienia, wycinki lasów, emisji CO2, lotów w kosmos, mutacji, promieniowania, elektrowni atomowych i innych tragedii żyją 2-3 razy dłużej, niż w powyższej tabelce, uznaję, że poza "ciamcia-ramcia" nie macie nic sensownego do powiedzenia.
Cytuj:
@Macieju,
już od dawna nie napisałeś na tym forum nic o uprawie winorośli ?(swojej uprawie )
Czyżbyś wszystko spryskał glifosatem

Napisałem raz - raz, a dobrze - o
tutaj. Elementarna staranność w dyskusji nakazuje sprawdzić, czy to, co się pisze ma jakikolwiek sens i nie jest sprzeczne z prawdą. Wiesz poza tym dobrze, że cały zeszły sezon miałem wykreślony z winiarskiej aktywności. Udajesz, czy faktycznie wszystko Ci się plącze?