Teraz jest niedziela, 25 maja 2025, 13:23

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Mam zajoba
PostNapisane: wtorek, 4 grudnia 2012, 21:53 
Ekspert
Ekspert

gzeho napisał(a):
A ja za to mam daleko, kilkadziestąt krzewów i 475km od nich, ale jak zaczynałem czytac forum, a potem sadzic pierwsze krzaki było to ponad 2000km, więc jest poprawa :mrgreen:

Czyli około 2020 r. Twoje winorośle będą na podwórku :lol: .Każde rozwiązanie jak w życiu bywa ma swoje plusy i minusy,ale jak coś się kocha to lepiej mieć pod ręką :wink: .Ja otwieram bramę do ogrodu i jestem w miejscu które lubię delikatnie ujmując.Konkurencja winorośli z małżonką jest duża....dzielę uczucie jak mogę,a winorośle pomagają mi dając smaczne owoce i chcą przekonać małżonkę,że są warte opieki i troski. :P

PostNapisane: wtorek, 4 grudnia 2012, 22:08 
Kiper
Kiper

Mam 35 odmian w środku miasta na przydomowym ogródku może 150m i nie ma w okolica około 100km drugiego
takiego wariata winniczego a ogród poza miastem nie do zapłacenia.To samo żona mówi o mnie ma zajoba ale zjadła
w tym roku ponad 50kg swoich winogron jak już naszych nie było i kupiła sobie w Aldiku to dostała sra.....
to znaczy że ten co ma zajoba na coś się przydaje.

ps.leniwy pójdzie do sklepu pracowity się uczy i ma coś z tego.
pozdrawiam
georg

PostNapisane: środa, 5 grudnia 2012, 09:15 
przedszkolak
przedszkolak

Kiedyś chciałem mieć kilka krzaków pod domem.
Dzisiaj jest ich 2500 i chyba będzie więcej.
Ta choroba może być niebezpieczna. :mrgreen:

PostNapisane: środa, 5 grudnia 2012, 11:48 
Ekspert
Ekspert

vanKlomp napisał(a):
poszukiwacz napisał(a):
Moja docelowa winnica-sad jest oddalona 100km (Bielinek nad Odrą) i jeszcze w tym roku nie byłem tam, bo remontuję mieszkanie.

:shock: :shock: :shock:

Rzeczywiście, wyraziłem się fatalnie, bo chodziło mi o miejsce na mój rajski ogród. Oczywiście w Przęsocinie bywam mimo remontu.
Nałogowo bywam na forum i nałogowo gromadzę odmiany. Mam ich w Przęsocinie już 20, a po tegorocznym ukorzenianiu może dojść do 30stu, i to już kłopot.
Z drugiej strony pojawiła się u mnie chęć dzielenia się nimi, wymiany, a nie tylko zagarniania. Iskierka wolności.
Mam nadzieję że ta pasja da się zastosować w życiu, przyniesie pożytek mi i innym a to ją uzasadni. Bo na razie to niezbyt racjonalne :roll:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1