Teraz jest niedziela, 4 maja 2025, 05:11

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: piątek, 29 stycznia 2010, 21:52 
Ekspert
Ekspert

Ponieważ jesteśmy zasypani śniegiem i tęgim mrozem to proponuję na rozgrzewkę pogadać o polityce.
Można śmiało w tym wątku zdradzić swą orientację polityczną i skomentować dowolne wydarzenie polityczne.
Na pierwszy ogień proponuję decyzję Tuska.
Osobiście jestem zadowolony z tej decyzji :D

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 29 stycznia 2010, 21:53 
Ekspert
Ekspert

Aha..... pamiętajcie o tolerancji!!!!!!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 29 stycznia 2010, 22:02 
Kiper
Kiper

Heavy, chociaż to forum od spraw innych to temat bardzo mi się podoba.
Zacznę więc od jednego apelu: Panie Włodzimierzu do roboty, ruszyć tyłek z puszczy!!!

Może Włodek Cimoszewicz w swojej puszczy też ma parę krzaczorów i korzysta z rad użytkowników i czasem tu zagląda i może zmieni zdanie odnośnie kandydowania, ja dalej na to liczę :)

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 29 stycznia 2010, 22:23 
Kiper
Kiper

A ja z drugiej mańki: na wiekszości for z którymi się spotykam (w zasadzie to na wszystkich) tematy o polityce, religii itp "zapalnych" tematach są zakazane i przysparzają tylko roboty moderatorom. Niestety prawda jest taka, że tutaj wojenki wybuchają z powodów bardziej błachych niż różnice w poglądach politycznych, dlatego proszę o rozwagę.

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 29 stycznia 2010, 22:30 
Kiper
Kiper

[quote="heavy"]Aha..... pamiętajcie o tolerancji!!!!!!!!!![/quote

I kto to mówi :lol:
PISzę czasami na Forum,pewnie czasami bzdury,ale TO FORUM KOCHAM i pewnie tak zostanie ,bo to DOJRZAŁA MIŁOŚĆ W CUDOWNYM GRONIE!

Pozdrawiam Leszek

PS.Czy będzie nam rządziło plemię KACZU-KACZU,TUSKU-TUSKU,czy OLU-OLU,to nasuwa się pytanie.Co oni wiedzą o winorośli?

PostNapisane: piątek, 29 stycznia 2010, 23:00 
Kiper
Kiper

[quote="heavy"]Ponieważ jesteśmy zasypani śniegiem i tęgim mrozem to proponuję na rozgrzewkę pogadać o polityce.
Można śmiało w tym wątku zdradzić swą orientację polityczną i skomentować dowolne wydarzenie polityczne.
Osobiście jestem zadowolony z tej decyzji :D

A mnie się temat nie podoba, chociaż b. interesuję się polityką i życiem politycznym (nie tylko z naszego podwórka). Powiem dlaczego mi się nie podoba:
1. to jest forum winogrona.org i dużą wartość to forum zyskało dzięki rozmowom skupionym tylko wokół bardzo szeroko pojętej tematyki winorośli.
2. obawiam się, że 'dyskusja' o polityce zamknęła by się tylko na przekonywaniu do słuszności 'swoich' poglądów i obrażania przeciwników politycznych
3. w krótkich postach nie da się przedstawić całej zawiłości polityki
4. last but not least
Cytuj:
Osobiście jestem zadowolony z tej decyzji Very Happy
Co masz heavy na myśli? dlaczego jesteś z tej decyzji zadowolony? a) bo Tusk zajmie się modernizacją kraju i np. reformą KRUS, emerytur mundurowych i wydłużenia czasu pracy? (na marginesie dodam, że nie jestem zwolennikiem dzisiejszych rozwiązań); b) zwiększa to szansę na wygraną jego kontrkandydatów (którego?)?; c)Tusk byłby kiepskim prezydentem? d) gdyby został prezydentem mogłoby dojść do rozłamu w Platformie lub Platformy? e) itd...
Dalej mi się nie chce pisać, ale widzisz jak można interpretować Twoje zadowolenie z decyzji Tuska.

Tytuł:
PostNapisane: sobota, 30 stycznia 2010, 10:26 
mistrz
mistrz

[quote="Ganz"]... tematy o polityce, religii itp "zapalnych" tematach są zakazane i przysparzają tylko roboty moderatorom. ... proszę o rozwagę.
Winorośl/wino dla wielu ma być właśnie odpoczynkiem od polityki - taki wątek może zdemolować i forum i przyjaźnie.
Jestem ciekaw decyzji moderatorów.

Ale szukając analogii polityka-winorośl przypominam sobie moje fascynacje UPR-em w przeszłości.
Te młodzieńcze marzenia o zbudowaniu rynku wolnego od biurokracji i socjalizmu w środku Europy przypominają mi próby uprawy vinifer w cool climate...

Niezależnie od tego jaki socjalistyczny czy komunistyczny drób wygrywa od lat w Polsce - wierzę, że kiedyś ... vinifery :wink: ... wolny rynek ...:wink:

Tytuł:
PostNapisane: sobota, 30 stycznia 2010, 11:21 
Kiper
Kiper

[quote="terroir_pl"][quote="Ganz"]... tematy o polityce, religii itp "zapalnych" tematach są zakazane i przysparzają tylko roboty moderatorom. ... proszę o rozwagę.
Winorośl/wino dla wielu ma być właśnie odpoczynkiem od polityki - taki wątek może zdemolować i forum i przyjaźnie.
Jestem ciekaw decyzji moderatorów.
...
Otóż to.
Na zaprzyjaźnionym/bratnim forum jest zakaz paplaniny o tym nie bez przyczyny.
Wywalam takie rzeczy instantowo :)
I tu doradzam zrobić to samo.

Tytuł:
PostNapisane: sobota, 30 stycznia 2010, 11:50 
Ekspert
Ekspert

Oczywiście Forum nie jest miejscem na tego rodzaju dyskusje, ze zrozumiałych powodów.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1