Teraz jest piątek, 9 maja 2025, 15:00

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: forum
PostNapisane: czwartek, 18 lutego 2021, 14:21 
Ekspert
Ekspert

Ponieważ pod pozorem dbałości o merytorykę zostaje zamknięty wątek,
który z definicji merytorycznym nie jest,
na dokładkę w atmosferze obelg rzuconych pod adresem dyskutantów,
proszę o zlikwidowanie mojego konta na tym Forum.

Pozdrawiam- Jola.

Tytuł: Re: forum
PostNapisane: czwartek, 18 lutego 2021, 15:37 
Kiper
Kiper

Jolu nie wygłupiaj się.
Nie pierwszy i nie ostatni raz jak się sama już przekonałaś na innym forum administracja ma jak to delikatnie ująć "wypaczony obraz rzeczywistości" i nie dopuszcza jakiejkolwiek polemiki rujnującej jej wysublimowany światopogląd.
Stety niestety w dzisiejszych czasach ludzie nie potrafią wymieniać się wiedzą (bądź niewiedzą) nie obrażając przy tym współdyskutantów.
Z braku argumentów w większości przypadków wyjeżdżają z płaskoziemcami co nie tyle jest infantylne a dobitnie świadczy o zaawansowanym stopniu zmanipulowania. A przecież nie jest wstydem nie wiedzieć czegoś wstydem jest nie chcieć się dowiedzieć.
Buta i arogancja raczej nie były jak do tej pory domeną tego forum. Parę razy admin już popłynął i wykazał się brakiem ogłady i wyczucia sytuacji czego pokłosiem jest liczba osób odwiedzających forum i wypadałoby wreszcie trochę dorosnąć. :lol:

Ja do tego podchodzę inaczej.
Staram się choć odrobinę otworzyć ludziom oczy a kropla drąży skałę. Nie uzurpuję sobie monopolu na wiedzę i jestem otwarty na merytoryczne argumentacje a tego typu trolli raczej traktuję milczeniem.
Wystarczy zasiać ziarno niepewności na forum w dyskusji (jak z cowidem w kwietniu na forum ogrodniczym) a życie po czasie samo zweryfikuje kto się bardziej mijał z prawdą :lol:

.

PostNapisane: czwartek, 18 lutego 2021, 16:06 
Kiper
Kiper

Widzisz, Sebastian. To tak właśnie jest, że z kolei ja przy okazji takich dyskusji praktycznie z każdego postu dowiaduję się, że jestem zmanipulowany, otumaniony, tępy, leniwy, głuchy na wiedzę czy po prostu głupi lub chciwy. Ty możesz uważać to za niewinne stwierdzenia, ale kogoś innego może to dotknąć.
I nie uważam - chciałbym to podkreślić - żeby np. Jola w którymkolwiek miejscu chciała kogoś obrazić, ale może warto się czasem przyjrzeć, czy sami też nie używamy określeń, które mogą tak być odebrane, a my tego nawet nie zauważamy. Za to zauważamy u innych, w stosunku do których może warto wykazać się z kolei jakimś zrozumieniem.

No i pozostaje pytanie, czy forum o winogronach jest właściwym miejscem do otwierania dyskusji na takie tematy, otwieranie ludziom oczu i sianie ziaren niepewności.

Ja bym na przykład wolał, żeby Jola nadal wrzucała na forum zdjęcia swoje przepięknie położonej winnicy, bo zawsze mi się bardzo podobały.

Nie wygaszam, bo zakładam, że wątek i tak jest tymczasowy.

PostNapisane: czwartek, 18 lutego 2021, 16:23 
Kiper
Kiper

Widzę że mnie ominęły piękne zdjęcia. Może kolezanka podrzucić link do zdjęć?

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

PostNapisane: czwartek, 18 lutego 2021, 16:26 
Kiper
Kiper

Ok. Piotrze rozumiem.
W swoich wpisach w mojej subiektywnej ocenie wykazałeś się zrozumieniem i kontrargumentacją a nie pieniactwem. :clap:
Mogę się z tym zgadzać lub nie ale bezsprzecznie jest z czym polemizować.
Jednakowoż ja w swoimi postami nie emanuję frustracją a staram się w miarę możliwości jak i cierpliwości nikogo niepotrzebnie nie obrażać.
Mogą moje wpisy kogoś pośrednio urazić co defacto jest zamierzonym działaniem w przeróżnych dyskusjach prowadzącym do szerszego spojrzenia na dane zagadnienie. Ot tyle.
Tym niemniej nie mam wpływu na to co ludzie sobie nadinterpretowują czytając między wierszami - no sorry mimo bycia naczelnym foliarzem i płaskoziemskim erudytą nie ogarniam niektórych zagadnień natury parapsychologicznej.

PostNapisane: czwartek, 18 lutego 2021, 19:45 
Ekspert
Ekspert

Pozwolę sobie skomentować tę skądinąd interesującą dyskusję (przede wszystkim tę zamkniętą).
Otóż, czytałem jakiś czas temu, że kwestia wiary czy niewiary w to czy owo jest wytworem mózgu osobnika głoszącego z całym przekonaniem to czy owo, wytworem tak silnym, że dałby się on pokroić aby udowodnić, że to wlaśnie on ma rację. Badania przeprowadzone w W. Brytanii wykazały które obszary mózgu są za to odpowiedzialne. Co więcej, okazało się, że stymulując te obszary prądem elektrycznym o odpowiednim natężeniu, można zmienić poglądy osobnika o 180 stopni - fanatyka religijnego można zmienić w ateistę, a ateistę w fanatyka. Niestety, bez użycia prądu taka zmiana praktycznie nie jest możliwa choć czasami zdarzają się przypadki tzw. olśnienia w jakimś temacie.
Jako autentyczny przykład takiej iluminacji mogę podać olśnienie mojego kolegi jakiego doznał na 4 czy 5 roku studiów geologicznych przy odsłonięciu skał w Rudawce Rymanowskiej kiedy to stwierdził: nie, to wszystko są bzudry, przecież Ziemia liczy sobie 6,5 tys. lat ! I tak uważa do dzisiaj mimo, że jest profesorem geologii na jednej z krakowskich uczelnii, światową sławą w swojej specjalizacji, i świetnie zna wszystkie naukowe dowody stanowiące, że jest inaczej. Dowody zna, jednak ich nie przyjmuje. Tak już mu się w mózgu porobiło.
Przepraszam, nie chciałem nikogo urazić.

PostNapisane: czwartek, 18 lutego 2021, 20:30 
Ekspert
Ekspert

zbyszekB napisał(a):
@Canin,
należało temat zamknąć zanim się rozwinąl :!:
Zabrałeś głos w temacie , opowiedziałeś się jako jedna ze stron a później temat zamkąłeś , bo .... ?
Moderator jest jak sędzia pokoju, nie opowiada się po żadnej ze stron w dyskusji.
Dotyczy wątku: Zobacz post Uprawa winorośli w Polsce pod znakiem zapytania !

Wątek był zupełnie nie na temat, należało dodać.
Tak. Być może należało zamknąć wątek zanim się otworzył. Być może.
To, że jestem moderatorem nie znaczy że nie mam własnych poglądów.
Jak wam się to nie podoba, to wnioskujcie do adminów o zabranie mi uprawnień moderatora - macie takie prawo - mnie to nie rusza, już raz zrzekłem się praw moderatora.
A wtedy będę mógł zdecydowanie śmielej określać kondycję intelektualną swoich adwersarzy :mrgreen: :thumbup: :wave: :thumbdown:

PostNapisane: czwartek, 18 lutego 2021, 20:38 
mistrz
mistrz

@Canin

Zamykasz wątki w momencie pojawiania się przewagi ilościowej oponentów.

Podobnie było z wątkiem ,,Szopy pracze na winnicy''.

PostNapisane: czwartek, 18 lutego 2021, 22:13 
Kiper
Kiper

Lokalizacja: Łódź, a winorośla mam na działce niedaleko Jeziorska
Wroniarz napisał(a):
@Canin

Zamykasz wątki w momencie pojawiania się przewagi ilościowej oponentów.

Podobnie było z wątkiem ,,Szopy pracze na winnicy''.
Oj, raptem 4 oponentów.
Nie wiadomo ile osób popiera wpisy PiotraSz czy Canina ale siedzi cicho.

Tło różnych sporów jest polityczne, a strach poglądy ujawniać by ktoś się później nie zemścił wysłanymi sadzonkami Bety zamiast właściwymi :-)

Wysłane z mojego SM-A415F przy użyciu Tapatalka

PostNapisane: piątek, 19 lutego 2021, 10:39 
Ekspert
Ekspert

Mądrze napisane :shifty: , takie życie :roll: .

PostNapisane: piątek, 19 lutego 2021, 10:44 
Ekspert
Ekspert

jokaer napisał(a):
proszę o zlikwidowanie mojego konta na tym Forum.

Jolu nie wygłupiaj się :!: Jeden konflikt nie może prowadzić do takiej desperacji. Ja jak zdecydowana większość forumowiczów (i PiotrSz) chciałbym oglądać zdjęcia Twojej winnicy i czytać Twoje wpisy. :thumbup:

PostNapisane: piątek, 19 lutego 2021, 10:53 
Ekspert
Ekspert

Ja, Jolu, mam cichą nadzieję,że kiedyś spotkamy się osobiście. :D Głowa do góry,lub jak to mawiał nauczyciel z polskiego: "Głową do pnia a tyłkiem do pokrzyw"

PostNapisane: piątek, 19 lutego 2021, 10:59 
mistrz
mistrz

Popieram, w ostatnich czasach wszyscy mają mniej cierpliwości. Nie trzeba podejmować pochopnych decyzji, "jeszcze będzie przepięknie, jeszcze będzie normalnie".

PostNapisane: piątek, 19 lutego 2021, 11:40 
Kiper
Kiper

O czym Wy tu piszecie!
Decyzja Joli nie jest uwarunkowana odmiennym zdaniem w trakcie polemiki z PiotrSz czy "trudnymi czasami" związanymi z tą szopką co się wokół nas dzieje!
Przecież ujęła to dosadnie w kilku słowach w czym problem a sam zainteresowany udaje strusia. :wtf:

Taki luźny wątek na tematy bieżące powinien być na każdym forum!
Oczywiście polemika w granicach składni i rozsądku oraz wzajemnym szacunku - co w moim mniemaniu miało miejsce w tamtym problematycznym wątku.

PostNapisane: piątek, 19 lutego 2021, 12:01 
Ekspert
Ekspert

wolq napisał(a):
O czym Wy tu piszecie!
Decyzja Joli nie jest uwarunkowana odmiennym zdaniem w trakcie polemiki z PiotrSz czy "trudnymi czasami" związanymi z tą szopką co się wokół nas dzieje!
.

Czyż to nie była ostatnia kropla,która przelała czarę goryczy? :D Widać,że pogoda nie sprzyja pisaniu postów na forum. Ludzie się nudzą i głupoty wypisują. A wiosna tuż tuż.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1