Korzystam z oferty eko-ogrodnika od około 10 lat, kupiłem u nich ponad 120 odmian drzewek (samych jabłoni mają w ofercie ponad 170 odmian) i jest to niezawodna szkółka. Od Konieczko też brałem kilka odmian (bez zastrzeżeń), ze szkółki Wyrzykowska biorę w tym roku po raz pierwszy więc nie wiem jak i co. Natomiast Ziobrowscy są super w porządku, jak kiedyś miałem zrazy rzadkich odmian a jeszcze nie umiałem szczepić to spokojnie im wysłałem ponad 40 odmian jabłoni, grusz i śliw niedostępnych w żadnej szkółce w Polsce i wszytko ładnie miałem zaszczepione (skuteczność szczepienia mieli wtedy ponad 90% a zrazy były słabe). Tak, że w sumie mam od nich posadzone ponad 160 odmian wielu gatunków drzew owocowych i wszystkie się przyjęły (w przeciwieństwie do sadzonek ze szkółki w Lusowie czy też ze sklepu Sadowniczy.pl) Dlatego z czystym sumieniem polecam tę szkółkę.

-- środa, 2 października 2019, 09:13 --
P.S. Michale jeśli szukasz starych odmian i nie tylko mogę Ci podesłać zrazy do szczepienia (oczywiście gratis). Mam obecnie 253 odmiany drzewek owocowych.