Teraz jest sobota, 19 lipca 2025, 06:48

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
PostNapisane: piątek, 12 grudnia 2014, 17:17 
Ekspert
Ekspert

olmek napisał(a):
W efekcie wyszło na to, że jestem nierobem, któremu na ręke jest martwe forum. To stwierdzenie pomogło mi podjąć decyzję, rezygnuję z dalszego moderowania.

Tak od wczoraj się zastanawiam co tu napisać w 4-ro tysięcznym poście. Teraz już wiem co chcę napisać.
PROSZĘ, NIE RÓB TEGO KUBA. JESTEŚ TU POTRZEBNY.

PostNapisane: piątek, 12 grudnia 2014, 17:47 
czeladnik
czeladnik

kapitan napisał(a):
Mam nadzieję, że zdecydowanie więcej głosów będzie za bo cytat jest niezaprzeczalny !!!

PostNapisane: piątek, 12 grudnia 2014, 18:24 
Kiper
Kiper

olmek napisał(a):
Roman, nigdy nie przyszło Ci do głowy, że są osoby, które mają odmienne zdanie? Otóż są, tylko nie manifestują tego przy każdej nadarzającej się okazji. Z nimi również wypadałoby się liczyć, nie sądzisz?
Nic dodać, nic ująć.
olmek napisał(a):
W efekcie wyszło na to, że jestem nierobem, któremu na ręke jest martwe forum.
Kuba, jest wiele osób, które tak nie uważają (myślę, że Roman też tak nie uważa), tylko... nie manifestują tego przy każdej nadarzającej się okazji. Z nimi również wypadałoby się liczyć, nie sądzisz? ;) Więc:
kapitan napisał(a):

I jeszcze @kapitan:
Gratulacje należą się też, a właściwie przede wszystkim dlatego, że jest to 4000 postów bardzo merytorycznych.

PostNapisane: piątek, 12 grudnia 2014, 18:24 
Ekspert
Ekspert

Różnie było ale jednego jestem pewien ,Olmek jest w porządku.Zostań Kuba i nie uciekaj pod byle pretekstem.Fakt ,ze wszystko moze się znudzić i bycie moderatorem popularności nie przysparza.Oprócz moderowania Twoje rzeczowe uwagi i poprawki do różnych skomplikowanych kwesti sa bezcenne .Dzieki temu forum trzyma poziom.No i jako moderator ze stażem masz bardziej spokojny,wyważony punkt widzenia[nie ustawiasz nas po katach za byle co;to tak bardziej po ludzku] .Trochę wyrozumiałości musisz dla nas mieć , nawet jak my sami narozrabiamy za bardzo.
Pozdrawiam Zbyszek

PostNapisane: piątek, 12 grudnia 2014, 19:40 
Kiper
Kiper

To ja też dodam.Wasze Forum jest sto razy lepsze od niemieckiego i nie jest wcale martwe tylko
momomocno żywe i realne z wszystkimi za i przeciw, kłótniami małymi i wielkimi,wiedzą i niewiedzą.
Ucząco,pouczające.Denerwujący nowicjusza contra cierpliwi i niecierpliwi moderatorzy.Całe spektralne
dziedziny podzielone na tematy różne,opisy i wielki udział mnóstwo osób udzielających się prowadzeniem tego forum z ogromnym poświęceniem i stratą swojego czasu powoduje że przy czytaniu
różnych tematów,nie trzeba książek kupować,bo te Forum jest lepsze od jakiejkolwiek książki które bazują na podstawowych zasadach opisu winnictwa.By można jeszcze dużo napisać ale po co.
Talko pozazdrościć i podziękować że takie Forum istnieje.
Pozdrawiam serdecznie
Georg

PostNapisane: piątek, 12 grudnia 2014, 20:28 
Ekspert
Ekspert

olmek napisał(a):
dziadek2 napisał(a):
Tylko, że zbytnio to nikogo nie interesuje...

Roman, nigdy nie przyszło Ci do głowy, że są osoby, które mają odmienne zdanie? Otóż są, tylko nie manifestują tego przy każdej nadarzającej się okazji. Z nimi również wypadałoby się liczyć, nie sądzisz?

dziadek2 napisał(a):
... martwe forum to mniej roboty.....

Nie wiem jak inni moderatorzy, ale ja poczułem się trochę nieswojo :? Nigdy nie liczyłem czasu jaki poświęcałem w związku z pełnioną funkcją przez te kilka lat, ale pewnie by się tego trochę uzbierało. W efekcie wyszło na to, że jestem nierobem, któremu na ręke jest martwe forum. To stwierdzenie pomogło mi podjąć decyzję, rezygnuję z dalszego moderowania.

Kuba, Ty się nie wygłupiaj, taką decyzją na pewno ani trochę nie ożywisz tego forum.
Może trochę przesadziłem z tą manifestacją jak to nazywasz, wiem też, że są różne zdania, ale czasem warto sprawdzić czy się nie zmieniły.
Bardziej myślałem o jakieś sondzie za - przeciw a ty to wziąłeś do siebie i dowaliłeś z grubej rury rezygnacją.

PostNapisane: piątek, 12 grudnia 2014, 20:45 
czeladnik
czeladnik

:(

Ostatnio edytowano piątek, 12 grudnia 2014, 20:51 przez Lunarii, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: piątek, 12 grudnia 2014, 20:47 
czeladnik
czeladnik

może niezbyt ale jednak faktycznie moderator by się przydał.

PostNapisane: sobota, 13 grudnia 2014, 11:05 
Ekspert
Ekspert

kpasat11 napisał(a):
Natomiast tematem tego wątku jest:Wyróżniające się ........

Ale na ten temat odpowiedź już została wielokrotnie udzielona :) teraz mamy inny

PostNapisane: niedziela, 14 grudnia 2014, 02:36 
Ekspert
Ekspert

Lunari tak jak Grzegorz napisał odpowiedż padła,może nie jednoznacznie,ale polecam sadzić i weryfikować samemu,jak się sam nie przekonasz co do jakich odmian twoja lokalizacja jest odpowiednia to g...o będziesz wiedział .
Proponuję abyś na tą chwilę zamkną temat,sadził ,i odswierzył za 3 lata.
Osobisci w przyszłym roku po 2 latach uprawy będę mógł coś powiedzieć.

https://www.facebook.com/Winnica-Natali ... 106297263/

PostNapisane: piątek, 19 grudnia 2014, 11:32 
Ekspert
Ekspert

Jeśli ktoś szuka "wyróżniające się odmiany" proponuję spojrzeć na coroczny Ranking na forum w pewien, specyficzny sposób. Otóż proponuję niekoniecznie patrzeć tylko na ostateczne wyniki i podsumowania, ale porównywać to na co głosuje dany forumowicz (można też spojrzeć na inne posty użytkownika jakie on posiada inne odmiany i jak kiedyś głosował). Zakładając, że dane odmiany rosną w podobnych warunkach i przy podobnej opiece można wyciągnąć różne wnioski. Załóżmy że dowiaduje się, że ktoś ma kilkanaście odmian różowych i corocznie stawia Rózowego Timura na 1-2 miejscu a np. Arocznego na 3-4 (a na inne które od lat uprawia nie głosuje wcale) i robi tak jeszcze kilku innych głosujących to ja zdając się na gust i doświadczenie kolegów ( i upraszczając nieco temat) wole kupić i zasadzić Rózowego Timura niż Arocznego. Ostateczne wyniki Rankingu w dużej mierze zależą od popularności i rozpowszechnienia danej odmiany natomiast indywidualne głosowania dają dobry materiał do porównywania odmian uprawianych przez określonego forumowicza. Myślę, że amator działkowicz jak zasadzi np. 5-10 odmian tak upatrzonych (i posiadając podstawową wiedzę co do uprawy, ochrony przed mrozem i chorobami) to może mieć dość dużą pewność, że odniesie zadowalające sukcesy w uprawie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1