Romku, po tym weekendzie z kierowcą to jeszcze źle mi się myśli o odmianach winnych
Zrobię potem zdjęcie tej"ściany na wino"i zrobimy taki offtopic od wykusza

Jerzy, to ważne co mówisz o brudzeniu. Właśnie z Romkiem też rozmawiałam że nie ma się co oszukiwać, ciemne odmiany winne brudzą. I to chyba dokłada wdowi grosz do mojego początkowo nieśmiałego pomysłu żeby na garażu nie robić tylko małej opaski z tego zmywalnego tynku mozaikowego tylko zrobić tym całą ścianę. Grunt to wiedzieć przed tynkowaniem domu jakie wino ci smakuje

Rusztowanie ma przyjechać dziś więc muszę się spieszyć z decyzjami, wracam do wybierania blachy na parapety a nie jest to takie proste bo rozum jest za gładką ale serce za matową ze wzorkiem...
-- piątek, 29 września 2017, 20:49 --
Mało bywam na forum, bo sporo dzieje się w realu ( i nie jest to kryptoreklama sklepu

)
Melduję jednak że temat winorośli na wykuszu ciągnę wciąż do przodu w wolnych chwilach, półprodukty już są, prawie gotowe, kraty tylko jeszcze trzeba do ocynkowni zawieźć a sadzonki (zdjęcie z lipca, teraz są mniej zielone) posadzić - i tylko marne parę lat poczekać na efekt...

O rany dzięki temu postowi awansowałam na mistrza

Fajnie fajnie, ale czy jestem mistrzem to się okaże dopiero jak ten pomysł rzeczywiście wypali