Teraz jest sobota, 24 stycznia 2026, 00:52

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 10 listopada 2009, 01:24 
Ekspert
Ekspert

Poza tym SBYSZEG czy mógłbyś nie cytować zdjęć. Robi się bardzo nieczytelnie. Kuba powiesił informację o zdjęiach i nawet kiedyś zwrócił Ci uwagę. Czy tak trudno poprawić post nawet po wysłaniu?

Paweł

Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 10 listopada 2009, 17:10 
przedszkolak
przedszkolak

[quote="grzesiek73"]Alden dzięki za podpowiedz chyba muszę się wybrać do Krzewińskich to faktycznie jest pod bokiem. Chyba czas zacząć kolekcjonować jakieś ciekawe odmiany, smaczne i pożyteczne.

Nie wiem czy masz tam jeszcze co szukać. Ja byłem w połowie października i już wtedy były problemy z wybraniem czegoś ciekawego.

Tytuł:
PostNapisane: środa, 11 listopada 2009, 13:08 
Ekspert
Ekspert

[quote="Halski"][quote="grzesiek73"]Alden dzięki za podpowiedz chyba muszę się wybrać do Krzewińskich to faktycznie jest pod bokiem. Chyba czas zacząć kolekcjonować jakieś ciekawe odmiany, smaczne i pożyteczne.

Nie wiem czy masz tam jeszcze co szukać. Ja byłem w połowie października i już wtedy były problemy z wybraniem czegoś ciekawego.

I to jest problem. Na jesieni już nie ma sadzonek, a wiosną można kupić nieukorzenioną.

Tytuł:
PostNapisane: środa, 11 listopada 2009, 20:42 
Ekspert
Ekspert

Niestety u Krzewińskich co lepsze sadzonki na bieżąco wykupują odbiorcy hurtowi, centra ogrodnicze i spekulanci z allegro :roll: po 6zł a później sprzedają za 12. Dla detalicznych odbiorców zostają ochłapy. Warto zaglądać tam kilka razy w roku żeby skompletować co się chce, grzebiąc w sadzonkach bezkarnie, wybierając te którym wyłażą korzonki przez otwory w dnie doniczki :lol: Jakość i dostępność pozostawiają wiele do życzenia, ale przy tym "asortymencie" i cenie warto zadać sobie trochę trudu, zwłaszcza jak ktoś mieszka w okolicy lub bywa w Lublinie.

Można dostać ich sadzonki w okolicznych centrach ogrodniczych. Są często wiele ładniejsze niż te w szkółce, ale też droższe. Ja kilka razy kupowałem przed Niemcami pod Lublinem za około 10zł

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 13 listopada 2009, 17:43 
Ekspert
Ekspert

[quote="alkor"]Niestety u Krzewińskich co lepsze sadzonki na bieżąco wykupują odbiorcy hurtowi, centra ogrodnicze i spekulanci z allegro :roll: po 6zł a później sprzedają za 12. Dla detalicznych odbiorców zostają ochłapy. Warto zaglądać tam kilka razy w roku żeby skompletować co się chce, grzebiąc w sadzonkach bezkarnie, wybierając te którym wyłażą korzonki przez otwory w dnie doniczki :lol: Jakość i dostępność pozostawiają wiele do życzenia, ale przy tym "asortymencie" i cenie warto zadać sobie trochę trudu, zwłaszcza jak ktoś mieszka w okolicy lub bywa w Lublinie.

Można dostać ich sadzonki w okolicznych centrach ogrodniczych. Są często wiele ładniejsze niż te w szkółce, ale też droższe. Ja kilka razy kupowałem przed Niemcami pod Lublinem za około 10zł

Kiedyś zamówiłem u Krzewińskich timura i arocznyj. Zamówiłem wczesną wiosną. Specjalnie dla mnie zostawili. Ale jak zobaczyłem sadzonki odłożone dla florekspol (czy coś w tym rodzaju) to te dla nich były o wiele ładniejsze. Cóz jak się chce mieć trzeba kupić dość wcześnie i mieć nadzieję, że przeżyją (mi padła jedna)

Tytuł:
PostNapisane: piątek, 13 listopada 2009, 18:33 
przedszkolak
przedszkolak

Co do odmian mieszkam jakieś hmm 50 km od LBN niedaleko Puław
i sadzić mam z przerobowych:
Merechal Foch, Regent i Gołubok dla barwy wina
Z białych Solaris, Seyval Blanc, i Khazanski Sladki

JBC sztobry rych odmian przyjmę ;-)
Bo w tym roku jako ze 1 rok ukorzeniania to mi się nie za dużo przyjęło, trochę błędów

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1