Z tego co czytam to odmiany już masz zamówione więc nasza opinia trochę po fakcie. Zresztą chyba nie ma nikogo na forum kto miałby wszystkie te odmiany.
Rozrzut masz duży więc pewnie coś się sprawdzi.
Trochę z tych odmian mam i cóż: Talizman i Nowy Wostorg Krasny to późne odmiany więc posadź je w dobrych lokalizacjach, dla pozostałych też sprawdź terminy dojrzewania i pod tym kątem je rozlokuj, chyba że masz szpalery na równinie to bez różnicy.
Przy sadzeniu sadź na przemian kolorami łatwiej potem zapamiętać a i na zdjęciach się nie mylą.
Z pozostałych te które mogę polecić na bazie własnych doświadczeń to: Aladdin, Hameleon, Katrusia, Krasotka, Nadieżda AZOS, Wiktoria.
Poza tym to czytając ich parametry pewnie sobie zdajesz sprawę że trzeba to będzie okrywać na zimę

No i mając taką różnorodność gatunków dobry program oprysków bo zawsze któreś coś złapie. Sam to przerabiałem dziwiąc się na początku uprawy dlaczego nagle pojawiły się jakieś choroby.
Więcej o niektórych możesz poczytać na moim blogu. No i oczywiście witaj w klubie

Sam też bardziej fascynuję się uprawą deserówek niż przerobówek tylko dużo z tym roboty a mało zyskowne