RobertR napisał(a):
nyfel napisał(a):
Moje Pecorino rośnie w tunelu, ok 3 tygodni temu już dojrzały kontrolne grona, miały 22 - 25 brix.
Kwasów nie mierzyłem bo nie miałem czym, tak się złożyło ?.
Potwierdzam odporność.
Organoleptycznie bardzo słodkie bez wyczuwalnych kwaśnych posmaków.
W Polsce Pecorino niestety tylko do tunelu.
W gruncie może w tym roku po połowie października. Teraz kwasy ma takie że idealnie nadaje się do przetykania kanalizacji.
Szkoda bo oprócz za późnego dojrzewania odmiana bezproblemowa w uprawie.
Mysle, ze jestes w tym pewnym autorytetem ,ale dalej nie rozumiem czemu jestes tak na nie z tym Pecorino , sezon jeszcze trwa miesiac.
Wiem ,ze ty eksperymentowales z poznymi odmianami takimi jak Sauvignon Blanc. Ciekawy jestem jak ty swoja wypowiedz uzasadnisz. Wiem ,ze ten rok jest prawdopodobnie najcieplejszy w calej historii , - globalne ocieplenie. Mysle ze nawet ja na Suwalszczyznie moge miec w tym sezonie ponad 3000 sat. Jak dobrze wiesz te lata u nas sa dosc skrajne,zimne kaprysne lub upalne .Pewnie masz racje ze w wiekszej skali to sie nie oplaca ,bo zbyt duze ryzyko.Tylko tak amatorsko jak ja moze sie udac.
-- Sunday, 9 September 2018, 20:27 --
nyfel napisał(a):
Moje Pecorino rośnie w tunelu, ok 3 tygodni temu już dojrzały kontrolne grona, miały 22 - 25 brix.
Kwasów nie mierzyłem bo nie miałem czym, tak się złożyło ?.
Potwierdzam odporność.
Organoleptycznie bardzo słodkie bez wyczuwalnych kwaśnych posmaków.
czyli nie jest tak zle jak ok 23 brix w polowie sierpnia
Czy moge sie zapytac kiedy twoje Pecorino zakwitlo w tym tunelu ,jesli pamietasz?
-- Sunday, 9 September 2018, 20:28 --
michal278 napisał(a):
W Winnicy Udziejow życzę by dojrzało raz na 10lat i to będzie sukces.
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
dziekuje ,ze optymizm