jokaer napisał(a):
Pomarszczone i z ciemnymi plamkami, to chyba m.rz.

Nie było warunków

Wyglądają tak od momentu odpadnięcia kołpaczków. Czyli praktycznie od początku kwitnienia.
Prysnąłem wtedy Mikrokomplexem na wypadek braku boru i Siarkolem w razie ataku Prawdziwka.
PiotrekK napisał(a):
Jeżeli chodzi o kształt jagód to normalne. Jagody Łory po zapyleniu mają taki trochę nieregularny kształt,później się wszystko wyrównuje.
Moja Łora miewa też z rzadka kropki, a więcej kropek pojawia się np. po oprysku wodorowęglanem potasu.Zdaje się, że nie "lubi" tego specyfiku,a przynajmniej tak ma moja Łora

P.
To pierwsze owocowanie mojej Łory wiec nie mam z nią żadnych wcześniejszych doświadczeń.
Jagody w tej chwili "prawie" w fazie grochu i wyglądają jak niewydarzone. W porównaniu z innymi odmianami jakieś właśnie nieregularne, brzydkie. No ale rosną.
W kwestii kropek na jagodach- to mogą być pozostałości po MP po oprysku wodorowęglanem potasu. Miałem tak rok temu na Nadieżdzie Azos jak pryskałem na lekko porażone grona. Z tym, że wg informacji chociażby w tym wątku- Łora sama z siebie bywa pryszczata w okresie dojrzewania