Emerytka napisał(a):
Niezupełnie dojrzałe owoce trącą perfumami/chyba tylko to można tej odmianie zarzucić/.
Przepraszam powinienem się ugryźć w palec piszący te słowa, w końcu szukam pomocy. Nie jestem ekspertem. Być może się mylę nawet po dwakroć. Nikt z nas laików nie ma bladego pojęcia co nam wciskają sprzedawcy jako odmianę podaną na etykiecie. W zeszłym roku wraz z zamówieniem miałem otrzymać Aroczyj, ale było tego dużo do nasadzenia głównie porzeczek, etykiety się zgadzały, ale niestety pod koniec sadzenia okazało się że winorośl stała się porzeczką, po dodzwonieniu się do pani obsługującej sprzedaż dowiedziałem się, że każdy się może mylić, zareklamowałem, miesiąc później firma się zlikwidowała, winorośli nie dane mi było zobaczyć, ani pieniędzy.
-- piątek, 18 marca 2016, 11:47 --
Gdyby ktoś z Państwa był w stanie zweryfikować winorośl, to proszę o komentarz.-- niedziela, 20 marca 2016, 18:30 --
Z tego co czytałem w opisie to może być Konkord ale amerykański, niestety nie mogę z opisu wywnioskować czy posiada takież same liście co mój, a także zwięzłość gron się nie zgadza. Czekam na sugestie, może naprowadzą mnie na właściwe rozpoznanie winorośli.