Roman sprawdziłem swoją bazę zdjęć i niestety fotek dojrzałych gron u siebie nie mam, ale krzewy z fotki z linku od ciebie poza budową liścia nie przypominają Dublańskiego który ja mam, w takiej ilości grona większe bardziej zbite i po 3 na latorośli u mnie na Dublańskim ani u RP nie występują, są dokładnie takie jakie w linku z filmem. Odmiana ma (jak dotąd) standardowo max. 2 kwiatostany na latorośli i grona w życiu nie mają po 300 gr. jak piszą, ani nawet po 200 gr.
Tu jest link do forum z całym wątkiem na temat Gibrid Biełyj/Dublański i tam są często identyczne a często dość rozbieżne obserwacje na temat czegoś co nazywają Gibrid Biełyj i Dublański, w tle padają jeszcze co najmniej dwie inne nazwy selekcyjne, mają niezły zamęt w tych ogródkach:
http://forum.vinograd.info/showthread.php?t=2291 Jagody wyglądają u mnie dokładnie tak samo jak na fotce jagód z linku w opisie odmiany na naszym forum.
Obejrzałem dokładnie filmik z linku od Romana, opis smaku jest taki jak u mnie, dla nie znających cyrylicy zacytuję z oryginału p. Reznikowa: "aromatyka zmienia się podczas dojrzewania, smak muskatowo-cytrynowy przechodzi w miodowo-owocowy, jagody przy przejrzeniu przechodzą w posmak muskatowo-ananasowy. Jagody nie osypują się, nie pękają, mogą bardzo długo wisieć na krzewie."
Dokładnie tak jest, od siebie dodam że od momentu wejścia w tony miodowe ciężko się go je z powodu wysokiego poziomu cukru, połączenie tego dość mocno drapie po gardle. Oprócz tego na dojrzałych owocach wyczuwam delikatne tony tego co zawiera Jutrzenka ale w wersji bardzo osłabionej (tak mniej niż 10%).