Zdanek napisał(a):
Wznawiam temat bo i jest okazja ku temu. Przy okazji corocznej wymiany sztobrów otrzymałem od Wacka próbkę jego odmianowego wina z Dorsy i spieszę się podzielić wrażeniami z degustacji:
Wino ciemne, głębokie, barwiące. Aromat przyjemny ziemisty w typie cabernet, same przyjemne nuty, nie wyczuwam ani odrobiny fałszu. W smaku przyjemny rasowy Cabernet, odrobina śliwki, przypraw korzennych, czuć taniny na podniebieniu, wino mocne około 13% przyjemnie rozgrzewa ciało, czuć w tym winie harmonię, żaden smak się nie wyróżnia, ale żaden też nie niszczy dorobku winiarza i na koniec przyjemny finisz ściągający śliniawki i niepozwalający o nim zapomnieć. Zdecydowanie najlepsze wino z zeszłorocznych zbiorów u Wacka. Zrobić takie wino w Białymstoku to jest dopiero sztuka

ps. Teraz niech się Wacek tłumaczy jak to zrobił

Po takiej recenzji; proszę Wacku, zgłoś to wino do
Forumowego Konkursu Win 2013, już czekam w degustacji pokonkursowej, zdegustować Twojego wina z Dorsy.
Mam też 20 krzaczków C.Dorsa w tym roku, jedynie grona kontrolne...także jestem zainteresowany tą odmianą, jak również charakterem wina z niej otrzymanym.