Mam w tej chwili nasadzone 4 sztuki czteroletnich( Iza, Aurora, Fredonia i Schuyler) i tegoroczne przedszkolaki ze szkółki Krzewińskich w liczbie większej to jest: Talisman, Łora, Krystaly, Wostorg, Piesnia, Regina, Arkadia, Ajwaz, Agat, Nero, Timur, Zosia, Jewroplewien, Plewien Muskatnyj, Arocznyj, Nadzieżda Azos, Podarok Zaporoża, Mińsk Różowy, Prim, Polar, Muskat Letni, King Rubi, Kodrianka, Rusboł, Ludmiła, Tomajskij, Woskowyj. Tyle mam naszdzone u siebie to znaczy w okolicach Radymna, a resztę mam u mamy w okolicach Brzozowa. Nie wiem czy zauważyłeś, że zmieniłem swoje dane skąd pochodzę i tam jest teraz Brzozów (to moje stałe zameldowanie), a wcześniej miałem Rzeszów, bo się z Rzeszowa logowałem na tym forum. Więc się nie dziwię, że pomyślałeś iż jestem sąsiadem(ziomalem z Rzeszowa), a nie wpadłem do Ciebie. W międzyczasie zmieniłem miejsce czasowego zamieszknia z Rzeszowa na Radymno( podjęcie nowej pracy), a resztę sadzonek od Krzewińskich posadziłem u mamy pod Brzozowem, a konkretnie w Golcowej. Rosną tam jednoroczniaki: Swenson Red, Ruswen, VI 20-8-2, Murmiec, 217-40-3-1. Te też od Krzewińskich(to dla porównania warunków glebowych), bo tu u siebie mam ziemię z piaskiem, a tam czerwona glina(jak to ktoś określił na forum:" że można z niej golema ulepić"). To tak w celu wyjasnienia moich migracji i naszdzeń. Ale skoro nadal zapraszasz, to nic nie stoi na przeszkodzie, abym wpadł do Ciebie do Rzeszowa, w końcu i z Golcowej i z Radymna nie mam tak daleko. A i jeszcze zapomniałem dodać, że cztery lata temu zasadziłem u mamy coś, co kupiłem w centrum ogrodniczym jako Chrupkę Rózową, a okazało się, że jest to V68021. Bardzo smaczna jak, dla mnie odmiana, która owocowała już dwukrotnie. Pzdr lantan
|