Dla smakoszy owoców morza.
Szybkie w przygotowaniu I pyszne
Krewetki oczyszczone 5-7 na osobę(można zastąpić rakiem, krabem, langustynkami lub homarem) wrzucamy na patelnie( ja używam dużej, głębokiej) Dodajemy pokrojone chilli, pokrojony cięko czosnek z dwa ząbki , 2-3 anchovies. Soku z połowy cytryny i 200ml wina. Polecam Sauvignon Blanc. Doprowadzamy do zagotowania i dolewamy 100 ml śmietany 30% jak się zagotuje dodajemy pomidorki koktajlowe przekrojone na pół. Sól I pieprz do smaku.
Do gotującej się wody dodajemy makaron linguine, może być spaghetti lub tagliatelle. Ja osobiście polecam ten pierwszy. Gotujemy tak jak napisane na opakowaniu. Ze szczyptą soli oczywiście
Odcedzamy makaron, dajemy kilka łyżek wody po makaronie do sosu. Dodajemy makaron, mieszamy chwilę i na talerz
Posypujemy natką pietruszki i buon appetito
Jak będzie czas to podzielę się więcej z przepisami