Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki
Regulamin działu
Tutaj pytamy się o rozpoznanie odmiany winorośli. Pamiętaj, że aby było skuteczne muszą być dobre zdjęcia dojrzałych jagód, liści, koronki a i inne szczegóły też mile widziane. Nie denerwuj się, jak nie dostaniesz odpowiedzi, może to znaczyć, że nikt tego nie zna (jest opisanych ponad 17000 odmian), albo na zdjęciach i opisach jest za mało szczegółów.
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
wierch
|
Napisane: poniedziałek, 16 maja 2005, 21:07 |
|
Dołączył(a): wtorek, 3 maja 2005, 01:00 Posty: 141 Lokalizacja: Bochnia
|
Witam serdecznie !
Zakupilem przez internet z pewnego zródla dwie odmiany winorosli
Perle Zali i Fruomase Albae
mialy byc po 2 sztuki Perly i 3 szt. Fruomase Albae
bylo po 3 sztuki tego i tego
choz byly oznaczone na tyle zeby sie nie pomylic to nie wiem czy ten co je wysylal nie zrobil bledu
mam zdjecia ale nie wiem gdzie je umiescic zeby mnie ktos pomogl
co do wyglodu to Fruomase Albae (w/g mnie) ma narazie takie male blyszczace pomarzszczone listka
natomiast Perla miala male listki ale nie pomarszone no i sa matowe
prosze o pomoc
|
|
Góra |
|
 |
Janusz
|
Napisane: poniedziałek, 16 maja 2005, 21:56 |
|
Dołączył(a): wtorek, 9 marca 2004, 01:00 Posty: 3073 Lokalizacja: Lublin - Apelacja Jedlanka
|
Teraz nic nie poznasz.
Poczekaj jeszcze z miesiąc gdy będą normalne duże liście. Wtedy zrób im zdjecia i przyślij mi na priv to Ci pomogę.
Janusz
_________________ Pasjonatom winoroślowym - chwała, cześć i winogrona!
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|