Biotit napisał(a):
Signum 33WG ma tylko 3 dni karencji. Działa na wiele chorób i najważniejsze: działa systemicznie. Ja go stosuję w drzewach owocowych. Natomiast na mączniaka prawdziwego i szarą pleśń 1 oprysk w sezonie wykonuję Luną Experince w dawce 1,5ml/1l wody.
Dobrymi środkami są: Zato, Swith,Belis, Scorpion.
Switch ma za waski zakres dzialania, Zato -juz nie pamietam o co chodzilo, ale gdzies czytalem, ze choc jest skuteczny, to cos z nim bylo nie tak. Juz nie pamietam co. Reszty środków nie znam.
Signum 33 WG wg tabelki działa na wszystko. Na oba maczniaki i antraknoze. Ideal, gdyby nie to zastrzezenie dotyczace stosowania na deserowkach. Dlatego pytam czy ktos stosowal i czy byly skutki uboczne.
Luna Experience widze, ze jest tylko w opakowaniach 1L, duzo za duzych dla mnie. Nie chce kupowac kilku roznych srodkow, bo w życiu tego nie zużyję, dlatego to musi byc cos jak najbardziej uniwersalnego. Na drzewka owocowe w okresie kwitnienia, na winogorna na prawdziwka i szara, i na porzeczki na opadzine lisci. Powinno to byc mozliwe. Signum 33WG powinien to załatwić. Luna Experience tez to załatwi? W jakim terminie stosujesz Lune Experince na winogronach?
Widze, ze jest jeszcze Bluna 250EC w opakowaniu 0,25L. Na prawdziwka podziala, nie wiem jak na szara i nie wiem jak na porzeczkę i drzewka owocowe.